DRAMA NA FEJSU

Škoro: Dobio sam poruku koju s veseljem dijelim s vama; Komičar: Podijelili ste moj status i onda me blokirali!

Voditelji Škorine Facebook stranice podijelili su status komičara Tomislava Primorca tvrdeći da su tekst dobili u poruci...
Miroslav Škoro
 Darko Tomas/Cropix

"Dobio sam danas fantastičnu poruku iz Splita i s velikim veseljem to dijelim sa svim posjetiteljima mog profila", napisao je danas čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro uz kopiju poruke na kojoj piše kako bi u Splitu trebalo osnovati stranku po uzoru na Možemo! a koja bi se zvala Tribalo bi.

- Ne bi imali nikakav previše proaktivan politički program. Samo bi govorili šta bi tribalo napravit, mislili da smo svojim isticanjem onoga bi tribalo već učinili dovoljno za društvo, čekali da neko drugi to napravi i stajali sa strane komentirajući kako se to moglo puno bolje napravit. Mislim da se razumimo, ja tu stranku neću osnovat. Al da bi tribalo – tribalo bi..., stoji u toj poruci koju je, kako je ustvrdio, Škoro dobio na Facebooku.

No, vrlo brzo se ispostavilo kako je Škoro zapravo podijelio status Tomislava Primorca, komičara iz Splita, koji kandidatu za zagrebačkog gradonačelnika poruku uopće nije poslao niti mu dopustio da dijeli njegov status.

- Ono kad ti Miroslav Škoro podijeli status, a ne tagira te, pa te još i blokiraju na njegovoj stranici da ne možeš ostavljat komentare ispod objave. Gospodine Škoro, ne znam tko vam je poslao ovu fantastičnu poruku iz Splita, ali moram se pobrinuti da ste dobro shvatili što je točno pjesnik, no dobro - komičar, htio reći, napisao je Primorac i dodao kako njegova namjera nije bila da se osvrne na političke stranke, a još manje da njegove rečenice "zloupotrebljavaju političke stranke i uprežu ih u korist svoje promocije i podbadanja drugih stranki".

- Dapače, tema ovog teksta je najmanje politika. Moja namjera je primarno da nasmijem ljude, a usput se i kritički osvrnem na negativne karakteristike mentaliteta ljudi iz moje sredine. Ali ako baš želite da vam radim na PR-u, javite se, pa ćemo se dogovoriti oko cifre. Ali kad već radimo na boljem društvu, moram reći da me smeta kad vidim da se nečije riječi spominju bez potpisivanja autora, ali s obzirom da su riječi upregnute u političke svrhe, možda i bolje da autor nije potpisan. Ipak, kao glazbenik, smatram da biste trebali više cijeniti autorska prava, napisao je komičar.

- A tko zna, možda sam ipak samo ljubomoran što ste Vi, kao političar, veći influenser od mene, i to ni više ni manje nego s mojim objavama.

#TribaloBi cijeniti autorska prava.

#TribaloBi ne koristiti tuđe riječi u drugom kontekstu.

#TribaloBi ne blokirati ljude sa facebook stranice kad vam upute na pogrešku.

#TribaloBi se fokusirat više na poboljšanje sebe, a manje na kritiku drugih, zaključio je svoj status Primorac.

Nedugo potom nadopunio ga je informacijom da je odblokiran na Facebook stranici Miroslava Škore.

- Sad će još ispast da sam laga da me blokiralo, našalio se na kraju.

Nakon što je vijest o nedopuštenoj objavi stigla i do Škorina tabora, uslijedila je isprika Primorcu.

- Upozoravaju me da je autor ovog teksta gospodin Tomislav Primorac, vrlo nadaren i talentiran čovjek. Ovaj tekst sam dobio bez zaglavlja u kojem je njegovo ime i prezime, a misleći da isti kruži društvenim mrežama, objavio sam ga. Ispričavam se g. Primorcu jer sam ja zadnja osoba na svijetu koja bi kršila tuđa autorska prava. Previše ih cijenim jer sam i sam autor i meta mnogobrojnih krađa i kršenja autorskih prava. Gospodine Primorac, ispričavam se još jednom i ako vam smeta moja objava, ja ću je istog trenutka obrisati, napisao je Škoro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:16