LOVCI NEMOĆNI

'ŠKIČE PO NOĆI DA IH JE GRDO ZA ČUT!' Opasne zvijeri napale stoku u okolici Pazina

 Luka Gerlanc / HANZA MEDIA

Prizor koji su Valter i Irena Žgrablić iz sela Gajmovići nedaleko Pazina, ugledali na pašnjaku tik uz štalu u kojoj drže ovce, bio je strašan: mrtva ovca, rasporene i pojedene utrobe, piše Glas Istre.

Odmah su nazvali veterinarsku postaju Pazin i poslali im slike lešine, a stručnjaci su po veličini i vrsti ozljeda donijeli zaključak da se vjerojatno radi o napadu čagljeva.

Žgrablići su potom nazvali lovačko društvo Vepar iz Pazina te ih upitali što se može napraviti, no ovi su im odgovorili da su im trenutno ruke vezane jer se protiv čagljeva može samo preventivnim hajkama koje su, međutim, trenutno zabranjene.

Nije bilo druge nego nazvati tvrtku za zbrinjavanje otpada životinjskog podrijetla čiji su djelatnici odnijeli lešinu na neškodljivo uništavanje.

Valter Žgrablić raspitao se kod susjeda je li bilo još napada čagljeva na domaće životinje, no nikome se nije dogodilo ništa slično, iako su čagljeve po noći znali čuti.

'Škiče po noći da hi je grdo za čut', rekao je Žgrablić, a da opasnih zvjeri u okolici doista ima potvrđuju i lovci iz lovačke desetine Zabrežani koji su u posljednjoj organiziranoj hajci odstrijelili tri čaglja, piše Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:45