ILEGALNI STANAR

SKANDAL S LAŽNIM BRANITELJEM KOJI JE OTKRIO JUTARNJI Ministar Medved bijesan zbog Paurevića: 'On mora van iz stana ili ćemo ga deložirati'

 
Ministar Tomo Medved, u krugu Bruno Paurević
 Damjan Tadić / CROPIX

Bruno Paurević, bivši vicekonzul u Banjoj Luci nečasno otpušten iz službe koji je dobio od Ministarstva hrvatskih branitelja stan na korištenje u Petrinjskoj ulici 31 za potrebe liječenja unatoč tome što nema ni status branitelja, a o čemu je Jutarnji ekskluzivno pisao prošli tjedan, bit će iseljen iz stana u roku od 30 dana, potvrdio je u razgovoru s našim listom ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Ako se ne iseli dobrovoljno, kaže Medved, upotrijebit će sve zakonske mogućnosti da ga se deložira.

Odbijen zahtjev

Medved tvrdi da čovjeka ne poznaje osobno, da ni kavu s njim nije popio, a da je stan na korištenje dobio na temelju priložene dokumentacije. Međutim, zanimljivo je da njegov prvi zahtjev nije bio uvažen jer nije dostavio medicinsku dokumentaciju, da bi je potom naknadno dostavio.

- Povjerenstvo je nakon toga predložilo privremeno zbrinjavanje zbog liječenja na temelju dostavljene dokumentacije jer nezgodno je nekome odbiti liječenje, a ljudi nam umiru svaki dan. Međutim, nakon svega, mi smo prije mjesec dana ukinuli to rješenje i poslali mu dopis da se iseli iz stana. Nakon toga šaljemo i požurnicu, a ako ne dođe do toga, iskoristit ćemo sve zakonske mogućnosti da ga se deložira - poručuje Medved.

Kaže da je o njemu čitao u medijima i da je nevjerojatno što se sada sve doznaje o njemu.

Obnavlja stan

- On jest dostavio neku dokumentaciju o ratnom putu i vojne iskaznice i mi smo pristali na privremeno zbrinjavanje, ali za trajno zbrinjavanje nema nikakve uvjete niti bi se to razmatralo - ističe Medved te poručuje kako je on sada tamo bespravno i kako je neovlašteno počeo obnovu stana.

- Kad sam sve to vidio, pobjesnio sam, prvo na sebe, a potom i na Povjerenstvo, ali on nam je dostavio dokumentaciju za privremeno stambeno zbrinjavanje. Kako je doneseno rješenje o zbrinjavanju, tako je i o prestanku toga, tako da očekujemo da se iseli u roku od 30 dana - dodaje ministar hrvatskih branitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2022 13:56