IMOVINSKA KARTICA

SKANDAL KOJI JE OTKRIOJUTARNJI Ministar Vrdoljak: 'Ako slučajnonisam prijavio šupu, ispričavam se'

Ministar tvrdi kako su se napadi na njega pojačali otkad se 'trudi raščistiti odnose u INA-i'
 CROPIX

ZAGREB - Ministar Gospodarstva Ivan Vrdoljak napao je MOL nakon članka koji je objavio Jutarnji u kojem je otkriveno kako je mađarska tvrtka INA-u oštetila za čak 6,2 milijardi dolara, i rekao kako ta tvrtka treba odgovarati za počinjenu štetu.

OTKRIVAMO NAJTAJNIJI SPIS U DRŽAVI 'MOL je oštetio Hrvatsku za 6,2 milijarde dolara'

- Predložili smo novo korporativno upravljanje. Prvo su šutjeli o tome a na zadnjem pregovaračkom krugu su rekli da je to njima apsolutno neprihvatljivo. Nikad nisu htjeli jednu riječ reći o tome da li žele razgovarati o novom modelu upravljanja, jer ovaj model upravljanja ubija INU. Ubija mi tvrtku. Pet, šest milijardi mi je manje vrijedna nego prije pet godina, pa moram reagirati. Oni kažu dobar je model. Pa dobar je za MOL. Nije dobar za INU, izjavio je Vrdoljak, a prenosi HRT.

Vrdoljak se osvrnuo i na aferu s neprijavljenom imovinom u njegovoj imovinskoj kartici, koju je također razotkrio Jutarnji list.

SKANDAL MINISTRA Sakrio 27 m2 luksuznog penthousea i umanjio cijenu za 200.000 kn

- Broj napada na mene u zadnjih pola godine se intenzivirao otkad se borim da realiziramo energetsku strategiju, da smanjimo uvoz plina, da pojeftinimo energente, da postanemo regionalni energetski lider, da raščistim odnose u INI, rekao je Vrdoljak.

- Ja sam tri puta mijenjao svoju imovinsku karticu. Ako sam slučajno pogriješio, pa nisam šupu prijavio, ili parkirno mjesto, ili recimo, devet kvadrata terase, zamislite penthouse s devet kvadrata terase. Ako sam slučajno učinio grešku, ja se stvarno ispričavam, i ako trebam platiti kaznu, nema nikakvih problema, rekao je Vrdoljak.

HURS traži da Vrhovni sud objavi odluku o slučaju Ina-MOL

ZAGREB - Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) priopćila je danas kako je krajnje vrijeme da Vrhovni sud objavi svoju odluku u slučaju Ina-MOL, s obzirom na dramatičnu situaciju u Ini koja je zbog MOL-ova načina upravljanja kompanijom pretrpjela štetu od 6,2 milijardi dolara.

"Iako se u medijima špekulira da je Vrhovni sud prije mjesec i pol potvrdio prvostupanjsku odluku kojom je Ivo Sanader proglašen krivim zbog korupcije u Ini, pravomoćna odluka još uvijek nije objavljena. Potvrđena presuda itekako bi poboljšala pregovaračku poziciju Hrvatske, koja će odmah tražiti raskidanje štetnog ugovora kojom je MOL preuzeo upravljanje Inom", navodi u priopćenju predsjednik HURS-a Ozren Matijašević.

Matijašević tvrdi da su katastrofalni rezultati MOL-ovog upravljanja Inom svakim danom sve veći, pa je Vrhovni sud već trebao objaviti odluku koja je od najvećeg državnog interesa i ne može se uspoređivati s nekim drugim slučajevima.

U priopćenju podsjeća na riječi ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da Vlada samo čeka konačnu odluku Vrhovnog suda kako bi mogla poduzeti drastične korake, pa odgađanje objave pravomoćne presude ocjenjuje nedopustivim. ( Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2024 20:40