NACRT PRIJEDLOGA

Sjednica Vrhovnog suda o izmjenama Zakona o plaćama sudaca idućeg ponedjeljka

‘Neto plaće višeg sudskog savjetnika specijaliste na Vrhovnom sudu kreću se između 2000 i 2500 €‘, kaže glasnogovornik Vrhovnog suda

Radovan Dobronić

 Ivana Nobilo/Cropix/Cropix

Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić zakazao je proširenu Opću sjednicu Vrhovnog suda za idući ponedjeljak, 24. travnja, na čijem će dnevnom redu biti rasprava o izmjenama Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika.

Rasprava o nacrtu prijedloga Zakona o izmjeni Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika s konačnim prijedlogom Zakona održat će se u 12 sati.

Iz Vrhovnog suda pojašnjavaju kako je ministar pravosuđa Vrhovnom sudu dostavio nacrt prijedloga Zakona prije njegova upućivanja u savjetovanje sa zainteresiranom javnošću, kako bi sud dao svoje mišljenje.

Proširenu sjednicu Vrhovnog suda čine svi suci Vrhovnog suda, po dva predstavnika Visokog trgovačkog suda, Visokog upravnog suda, Visokoga kaznenog suda i Visokog prekršajnog suda i po jedan predstavnik svakoga županijskog suda.

Glasnogovornik Vrhovnog suda, sudac Željko Pajalić u priopćenju je "zbog učestalih pogrešnih informacija koje se pojavljuju u javnom prostoru" također naveo da se neto plaće višeg sudskog savjetnika specijaliste na Vrhovnom sudu kreću između 2000 i 2500 eura, ovisno o trajanju radnog staža te olakšicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:15