HUMANITARNA AKCIJA

Sisački Caritas u srijedu šalje donaciju u Ukrajinu: ‘Pomoći za stradale neće nedostajati‘

U sljedeća dva dana volonteri Caritasa sortirat će namirnice po vrsti te će ih u srijedu, 30. ožujka kao dio humanitarnog konvoja Hrvatskog Caritasa poslati u Ukrajinu
 Srdjan Vrancic/Cropix

Caritas Sisačke biskupije u ponedjeljak je u bazilici sv. Kvirina u Sisku počeo sortirati prikupljenu donaciju za Ukrajinu koja će u srijedu u humanitarnom konvoju krenuti u tu zemlju.

Trajni prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine i potrepštine za novorođenčad i djecu te oprema stigli su u Caritas od mnogih pojedinaca, institucija, župa i škola od početka agresije na Ukrajinu.

U sljedeća dva dana volonteri Caritasa sortirat će namirnice po vrsti te će ih u srijedu, 30. ožujka kao dio humanitarnog konvoja Hrvatskog Caritasa poslati u Ukrajinu.

Kako je istaknula predsjednica Caritasova povjerenstva sestra Smilja Čirko, prikupljanje pomoći za Ukrajinu se nastavlja pa se za nekoliko dana očekuje glavnina prikupljene pomoći. Zahvalila je svim donatorima i poručila kako nijedan čovjek ne može biti imun na veliku tragediju ukrajinskog naroda, posebno nakon iskustva koje smo i sami imali u Domovinskom ratu.

"Kao i u svakom ratu, kažu da su i u ovom najviše pogođena djeca, te da je svako drugo dijete bilo prisiljeno napustiti svoj dom. Posebno me zato raduju brojni primjeri gdje su upravo najmlađi osjetili potrebu da trebaju pomoći. Tako je na samom početku rata u Ukrajini jedan dječak donio u župni ured katedralne župe u Sisku vrećicu sa slatkišima kako bi obradovao djecu u Ukrajini. Sve dok je ovakvih primjera i dobrih ljudi, pomoći za stradale neće nedostajati", rekla je Čirko.

Uz pomoć za ukrajinski narod, Caritas Sisačke biskupije i župni Caritasi brinu se i za izbjegle ukrajinske obitelji koje su našle smještaj u Selima, Novom Selu i gradu Sisku, od kojih se dio svaki dan hrani i u sisačkoj pučkoj kuhinji.

Svi zainteresirani prehrambene i higijenske potrepštine te opremu mogu donijeti svakog radnog dana od 7,30 do 15,30 sati u sjedište Caritasa u Sisku (Trg Vere Grozaj 13) ili prema dogovoru u svoje župne Caritase.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:48