RAZVRATNE NOĆI

Sin britanske kraljice ludo se provodio na Jadranu. Samo jedno noćenje koštalo ga je gotovo 15.000 kuna!

U hotelu Splendid, gdje odsjedaju šefovi vlada, noć stoji 732, a sin kraljice Elizabethe noćenje u vili Miločer platio je 14.472 kune

ZAGREB - Demokracija nije savršena, ali je najbolje što imamo, reći će svaki sveučilišni profesor društvenih znanosti, čime zasigurno neće steći prijatelje među onima koje demokracija ometa da uživaju u životu.

Povezan sa skandalima

Britanskom princu Andrewu, čiji je imidž ionako narušen raznim aferama, među kojima je i povezanost s ljudima uključenim u skandal zbog seksa s maloljetnicama, sada se zamjera i preskup boravak u Crnoj Gori tijekom 2009. godine.

Naime, umjesto da poput Madonne, Brada Pitta, Rolling Stonesa i još 30-ak šefova raznih vlada odsjedne u hotelu Splendid s pet zvjezdica, princ je prilikom otvaranja veleposlanstva zatražio da se za njega unajmi vila Miločer u Budvi.

Prinčeva soba u hotelu Splendid stajala bi britanske porezne obveznike 84 funte na noć, što je 732 kune, no on je izabrao 3,5 kilometara udaljenu vilu u kojoj apartman stoji 1700 funti ili 14.472 kune. Princ je unajmio cijelu vilu s osam soba, a procjenjuje se da je račun za dva dana boravka plaćen oko 10 tisuća funti, dakle više od 85 tisuća kuna.

Druženje na jahti

U hotelu je organiziran party, a osoblje je dobilo precizne upute da će princ piti samo mineralnu vodu sobne temperature. Princ se prije odlaska upisao u knjigu gostiju i potom otišao u vilu. Glasnogovornik Buckinghamske palače je u tradicionalnom stilu objasnio kako bi bilo neprimjereno da je party organiziran u cijelom hotelu.

Očito, iz obzira prema drugim gostima princ je otišao u vilu Miločer. Tijekom dvodnevnog boravka u Crnoj Gori princ je, osim na tulumu u vili, bio i gost na jahti kanadskog milijardera Petera Munka i Nata Rothschilda, britanskog financijaša koji izbjegava porezne obveze u Velikoj Britaniji. Stigao je otvoriti veleposlanstvo u Podgorici i susresti se s trgovačkom delegacijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 03:45