NASTAVAK AFERE

Šimunić: ‘Tušek laže! Bili smo na sastanku prije 4 godine. Evo što je tada tražio od mene‘

‘Tušek je od mene tražio da nakon prvog kruga izbora za gradonačelnika Oroslavlja podržim HDZ-ova kandidata Emila Gredičaka‘
Žarko Tušek; Viktor Šimunić
 Željko Puhovski, Goran Mehkek/cropix

Nakon što je portal 24 sata objavio snimku razgovora u kojoj s HDZ-ovim gradonačelnikom Oroslavja Emilom Gredičakom nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću nudi pomoć u financiranju kampanje za lokalne izbore u svibnju te suradnju s HDZ-om koja bi bila nagrađena jednom od raznih funkcija koje su se u tom razgovoru spomenule, saborski zastupnik i šef HDZ-a u Krapinsko-zagorskoj županiji Žarko Tušek danas je pred novinarima u Saboru rekao da prije tog sastanka, koji se održao u Gredičakovoj klijeti 16. siječnja, vijećnika Viktora Šimunića nije upoznao niti je s njim komunicirao.

- S kolegom Šimunićem do tog dana nisam imao nikakav odnos i nikakvu komunikaciju, niti SMS porukama, telefonski ili osobno. Čovjeka sam taj dan prvi put vidio. Na temelju njegove komunikacije s gradonačelnikom, opetovane, iskazao je želju za sastanak sa mnom - kaže.

- Tušek laže - rekao nam je nedugo nakon Tušekove konferencije za medije Viktor Šimunić.

- Bili smo na sastanku prije četiri godine, imam svjedoke. Nakon prvog kruga izbora za gradonačelnika Oroslavja Tušek je na sastanku tražio od mene da u drugom krugu podržim HDZ-ova kandidata Emila Gredičaka. Taj sastanak dogodio se u jednoj tvrtki u Stubičkim Toplicama; Gredičak nije bio, nego je našu podršku Gredičaku tražio Žarko Tušek. Na sastanku je bio i moj kolega vijećnik Kristijan Sojč, a bili su i nezavisni vijećnici iz općine Stubičke Toplice. Tušek je želio razgovarati o podršci HDZ-ovu kandidatu u Oroslavju, ali i o suradnji HDZ-a i tih nezavisnih vijećnika u Stubičkim Toplicama. Na tom sastanku Tušek nije prešao granicu iako je bio bahat. Rekao mi je: 'Kaj imaš tu razmišljati, HDZ je HDZ. Nemaš kaj razmišljati, moraš podržati Emila.' Nije imao drugih argumenata osim toga da je HDZ HDZ i da se tu nema o čemu razmišljati - rekao je za Jutarnji list Viktor Šimunić.

Dodao je kako u drugom krugu izbora za gradonačelnika Oroslavja nije podržao ni HDZ-ova kandidata Gredičaka, ali ni SDP-ova kandidata Ivana Tuđu.

Sa Šimunićevim tvrdnjama da laže suočili smo potom Tušeka. Rekao nam je da će se javiti kad završi sjednica saborskog Odbora za gospodarstvo, kojom upravo predsjeda.

Tušekov komentar objavit ćemo čim nam se javi.

Iz Uskoka su u međuvremenu potvrdili da su Šimunuća pozvali na razgovor.

- Povodom brojnih upita novinara navodimo da je USKOK pozvao osobu koja je javnosti ukazala na postojanje snimke njegovog razgovora s jednim saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Oroslavja da dostavi raspoložive materijale i iznese svoja saznanja o predmetnom događaju.

USKOK će poduzeti sve mjere i radnje radi provjere relevantnih okolnosti konkretnog slučaja i potom će donijeti odluku o daljnjem postupanju, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:49