MUAY THAI

Šest hrvatskih predstavnika nastupa na Svjetskom prvenstvu u Patrasu, očekuju se nove velike medalje

Tajlandski boks u Hrvatskoj bilježi rast popularnosti, sa sve više sportskih klubova i vrhunskih rezultata

Tajlandski boks

 Čitatelj

Svjetsko prvenstvo u tajlandskom boksu (Muay Thai) ove godine održava se u Grčkoj, u gradu Patrasu. Ovaj spektakularni događaj okuplja najbolje borce iz cijelog svijeta, a hrvatska reprezentacija, sastavljena od šest sportaša, ponosno brani boje naše zemlje.

Hrvatski tim čine: Helena Jurišić iz Kluba tajlandskog boksa Mornar, Lana Mađarić iz kluba Tajlandskog boksa Hus Osijek, Vito Košar i Ivan Bertić iz kluba tajlandskog boksa Taksin, Luka Rukavina iz kluba tajlandskog boksa Spartan Gym te Andrej Ramljak iz kluba tajlandskog boksa Mornar. Trenersku podršku pružaju Mario Košar, Dario Jurišić i Siniša Andrijašević, uz prisustvo predsjednika hrvatskog saveza tajlandskog boksa Marija Franića. Uz reprezentaciju, otputovali su i naši suci: Filipa Merčep i Lovre Čačić.

Na natjecanju, Vito Košar se istaknuo pobjedom nad domaćinom, grčkim borcem, osiguravši mjesto u četvrtfinalu gdje će se suočiti s predstavnikom Ukrajine. Ivan Bertić će se boriti u srijedu protiv borca iz Turske, dok će Helena Jurišić i Lana Mađarić u četvrtak odmjeriti snage s predstavnicama iz Rusije i Libanona. Nažalost, Luka Rukavina i Andrej Ramljak ispali su u prvom kolu, ali su stekli vrijedno iskustvo.

Tajlandski boks u Hrvatskoj bilježi rast popularnosti, sa sve više sportskih klubova i vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni. Naši borci već godinama osvajaju priznanja, potvrđujući svoju kvalitetu i predanost ovom borilačkom sportu.

Svjetsko prvenstvo u Patrasu pruža savršenu priliku da se hrvatski borci još jednom pokažu u najboljem svjetlu i potvrde svoju poziciju među svjetskom elitom. Uvjereni smo da će nastaviti nizati uspjehe i donijeti kući vrijedne medalje.

image

Tajlandski boks

Čitatelj
image

Tajlandski boks

Čitatelj
image

Tajlandski boks

Čitatelj
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 00:24