POMOZIMO!

Šesnaestogodišnji Karlo bori se s teškom bolešću, a prijeti mu i gubitak krova nad glavom

Prije 5 godina majka, brat Mihael i Karlo zbog obiteljskog nasilja su otišli oz svog doma. A onda je došla i bolest...

Karlo Magaš

 Screenshot HRT

Šesnaestogodišnji Karlo Magaš u vrlo je teško situaciji. Naime, već četiri godine boluje od osteosarkoma - tumora kostiju. I prije dijagnoze, Karlovoj obitelji nije bilo nimalo lako. Iz pakla obiteljskog nasilja odselili su se u stan koji su dobili u nasljeđe, no sada im prijeti pravna borba za ostanak u njemu, piše HRT.

Unatoč teškoj bolesti ovaj tinejdžer hrabro nastavlja dalje.

- Na početku mi je bilo čudno i uvijek sam se pitao kako ću ja to. Kad sam došao tamo na odjel vidio sam da su svi ćelavi i bio sam s cimerom u sobi i vidio sam da ima puno tih tegoba. Uvijek sam mislio da će tako i meni biti, ali s tim sam se pomirio, kazao je Karlo.

Prije 5 godina majka, brat Mihael i Karlo zbog obiteljskog nasilja preselili su se iz obiteljske kuće u Vinjercu u Zadar. Na Facebooku su pokrenuli stranicu ‘Svi za Karlo Magaš‘ kako bi skupili sredstva za Karlove lijekove. Mnogi sportaši, umjetnici i sugrađani uključili su se u akciju.

Međutim, prošle godine Karlu se stanje pogoršalo, a kako jedna nevolja ne dolazi nikad sama, Karlova majka u borbi je za stan u kojemu žive već četiri godine.

- Imamo jako velik problem sa stanom jer smo u suvlasništvu s bratom koji jednostavno nema empatiju i razumijevanje da se nalazimo u jako teškom razdoblju i bešćutno zahtjeva da ga se isplati, rekao je Lusijana Magaš, Karlova majka.

Lusijana je dugo na bolovanju, kredit ne može dignuti, a Karlove terapije su skupe. Sad su primorani i otkupiti pola stana. Za pomoć su se obratili javnosti. Njihov apel čuo je Predrag Mišić, čovjek velika srca.

- Prošle godine sam saznao za Karlov problem i nisam razmišljao. Prije jedno 20-ak dana, dovezao sam motor i poklonio za daljnju aukciju da jednostavno iskoristi taj novac za daljnje liječenje, ispričao je Predrag Mišić.

Odustajanje za ovu obitelj nije opcija, njihov je moto - igrajmo do pobjede. A pobjeda je Karlovo ozdravljenje i krov nad glavom, piše HRT.

Ako želite i možete pomoći uplatom novčanog iznosa, objavljujemo podatke za uplatu:

KARLO MAGAŠ, 23247 Vinjerac, HR

HR 59 2340 0093 1120 6840 3

Swift adresa (bic) PBZ-a/PBZGHR2X

Devizni - HR 9023400093233207847

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 11:37