LISTE RAZDORA

Šef županijske organizacije DP-a dao ostavku i podržao Most: ‘To sam napravio zbog Sinčića!‘

Predsjednik DP-a u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je mjesto na listi za Sabor, a potom je dao ostavku

Nositelj Mostove liste u osmoj jedinici Marin Miletić i dojučerašnji predsjednik DP-a u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich

 X/Marin Miletić

Nezadovoljan "last-minute" dogovorom Domovinskog pokreta i "Prava i pravde", stranke koju je osnovao zastupnik u Europskom parlamentu Mislav Kolakušić - prema kojemu su čelnici DP-a mjesto nositelja njihove liste u osmoj izbornoj jedinici (Istra, Rijeka, Primorje) prepustili Kolakušićevom partneru Ivanu Viliboru Sinčiću - predsjednik DP-ove organizacije u Primorsko-goranskoj županiji Mario Viscovich odbio je mjesto na listi za Sabor, a potom je dao ostavku na sve stranačke dužnosti!

- Prije dva dana dao sam ostavku na mjesto predsjednika Domovinskog pokreta u Primorsko-goranskoj županiji. To sam učinio nakon što je vrh stranke mjesto nositelja naše liste u osmoj izbornoj jedinici prepustio Sinčiću, unatoč ranijem dogovoru da ću ja nositi listu u osmoj jedinici. Da stvar bude gora, za Sinčića smo doznali u zadnji čas pa sam, samo dva sata prije nego što ćemo liste predati Državnom izbornom povjerenstvu, tražio da me se makne s liste za Sabor. Zbog stavljanja Ivana Vilibora Sinčića na čelo naše liste ostavku je dala i moja kolegica Ivana Buić, predsjednica riječkog ogranka Domovinskog pokreta i potpredsjednica županijske organizacija DP-a. I ona je trebala biti na listi na Sabor - rekao je u razgovoru za Jutarnji list Mario Viscovich.

Nakon što je demonstrativno napustio Domovinski pokret, Viscovich je odlučio dati javnu podršku DP-ovom ljutom političkom konkurentu Marinu Miletiću, nositelju Mostove liste u osmoj izbornoj jedinici.

- Ne radujem se nikada tuđim nesrećama niti likujem nad problemima u drugim strankama, ali me iskreno veseli podrška doktora znanosti Marija Viscovicha, našeg uglednog povratnika iz Amerike, dojučerašnjeg predsjednika Domovinskog pokreta Primorsko-goranske županije koji me pozvao na kavu, dao mi potporu jer je rekao da sada prepoznaje tko se iskreno bori za hrvatskog čovjeka. Ja nastavljam dalje, skromno i ponizno služiti svome narodu. Ljudi, bit će dobro! - napisao je Miletić na X-u.

Inače, Viscovich se u Hrvatsku vratio 2017. godine nakon što je desetljećima živio i radio u SAD-u. Tijekom karijere predavao je na nekoliko američkih sveučilišta i koledža, a istovremeno je gradio i poduzetničku karijeru.

Od predsjednika RH Franje Tuđmana 1999. godine primio je odlikovanje Reda hrvatskoga pletera za doprinos razvitku hrvatske kulture, obrazovanja i gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:57