SVE JE OBJAVILA

Šef ženi iz Dalmacije nudio seks u zamjenu za veću plaću, pisao joj jezive poruke: ‘Mala, ne pravi se nevina...‘

‘Mene je kao muškarca sramota da ovakve osobe postoje‘, naveo je jedan čovjek u komentaru
 Screenshot Facebook/

Jedna je Dalmatinka na Facebooku ostavila dramatičan status te je priložila i screenshotove poruka koje je joj je poslao šef. U njima su otvorene ponude za seks te napomena da, ako bude poslušna, može očekivati i povišicu. Kaže kako je sve prijavila, piše Slobodna Dalmacija.

- Večer, ovo odmah moran objaviti jer sam u šoku. Ovo ću prijaviti nadležnima pa zato ne želim odavati puno ime i prezime dotičnog i o kojem se obrtu radi, ali evo. Odvratno i degutantno. Uglavnom radi se o..., pa se pripazite onih s ovim inicijalima dok sve ne izvedem na čistac. Inače za gospodina sam radila kao... I kao što vidite, uz sve poruke zvao me 10 puta u roku par minuta - navela je ta žena koja živi u jednom dalmatinskom gradu.

image
Screenshot Facebook/

- Mene je kao muškarca sramota da ovakve osobe postoje. Svaka čast tebi, ovakvih će biti sve više ako se šuti, a šuti se bome tako da svaka podrška. I definitivno nemoj sama ići na taj razgovor - naveo je jedan muškarac u komentaru.

image
Screenshot Facebook/
image
Screenshot Facebook/
image
Screenshot Facebook/
image
Screenshot Facebook/
image
Screenshot Facebook/
image
Screenshot Facebook/
image
Screenshot Facebook/

Mladić djevojci uputio 3000 poruka, sud ga kaznio

Pisalo se i kako je jedan mladić zbog poruka na WhatsAppu dobio uvjetnu kaznu.

Nakon što je priznao kaznenog počinjenje djela na Općinskom sudu u Karlovcu, mladić iz Vojnića je proglašen krivim i nepravomoćno je osuđen zbog nametljivog ponašanja prema djevojci.

Sud mu je odredio uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci. Kazna se neće primijeniti ukoliko mladić ne počini novo kazneno djelo u naredne dvije godine.

"Utvrđeno je da je on u vremenskom razdoblju od listopada od 2017. do 25. studenog 2019., u Vojniću, učestalo s raznih brojeva mobilnih telefona ženskoj osobi slao SMS poruke i upućivao joj pozive putem aplikacije What‘sApp tražeći od nje da se nađu, da se druže, a s mobilnog telefona na njezin mobilni telefon u vremenskom periodu od 08. studenog 2019. do 25. studenog 2019. uputio više od 200 poziva i poslao više od 3000 SMS poruka tražeći da mu se javi, da se oproste i razgovaraju, iako mu je ona jasno dala do znanja da ne želi sa njim komunicirati, te je imenovanu pratio po mjestima gdje izlazi, a što je sve kod nje izazvalo osjećaj uznemirenosti i straha za vlastitu sigurnost", prenosi KAportal.

"Ustrajno je i kroz dulje vrijeme nastojao uspostaviti neželjeni kontakt s drugom osobom i time kod nje izazvao tjeskobu i strah za njezinu sigurnost, čime je počinio kazneno djelo protiv osobne slobode – nametljivim ponašanjem", rečeno je u sudnici.

Kazneni zakon

Navedene poruke mogu se svesti pod nekolio kaznenih djela:

Nametljivo ponašanje

Tko ustrajno i kroz dulje vrijeme prati ili uhodi drugu osobu ili s njom uspostavi ili nastoji uspostaviti neželjeni kontakt ili je na drugi način zastrašuje i time kod nje izazove tjeskobu ili strah za njezinu sigurnost ili sigurnost njoj bliskih osoba, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.

Spolno uznemiravanje

Tko spolno uznemirava drugu osobu kojoj je nadređen kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Spolno uznemiravanje je svako verbalno, neverbalno ili fizičko neželjeno ponašanje spolne naravi koje ima za cilj ili stvarno predstavlja povredu dostojanstva osobi, koje uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 15:57