PEĐA GRBIN

Šef SDP-a o raspuštanju stranačkih organizacija: ‘Neki će prestati biti članovi‘

‘O imenima ćemo unutar stranke, u subotu na Glavnom odboru‘, rekao je Grbin
Peđa Grbin
 CROPIX

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je održao konferenciju za medije na kojoj je izvijestio o odlukama sa sjednice Predsjedništva stranke. Predsjedništvo SDP-a je sinoć većinom glasova predložilo zbog loših izbornih rezultata i unutarstranačkih sukoba raspuštanje članstva u zagrebačkoj i slavonskobrodskoj organizaciji te tijela u međimurskoj organizaciji stranke.

- Nekada je potrebno donositi teške, a neki kažu i radikalne odluke. I radikalno je nekad nužno, a da bi SDP bio jak i mogao ispunjavati svoju funkciju, ovakve odluke su bile nužne, rekao je Grbin.

- U Gradu Zagrebu SDP ima izuzetno puno članova i članica. Ova odluka se ne odnosi na njih, nego na probleme s kojima se organizacija nosi dugi niz godina. Ona se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanjem. SDP to nije i neće biti, SDP je stranka koja postoji zato da bismo imali bolje gradove, bolje općine, u konačnici bolju Republiku Hrvatsku.

- O imenima ćemo unutar stranke, u subotu na Glavnom odboru, rekao je Grbin, prenosi N1.

Raspuštanjem organizacije nitko ne prestaje biti član SDP-a, dodao je Grbin i istaknuo da se to događa protekom roka od 45 dana.

- Protekom roka od 45 dana, nakon razgovora, neki će prestati biti članovi SDP-a, kaže Grbin.

Nikša Vukas je na Facebooku kritizirao odluke o raspuštanju gradskih organizacija, a Grbin kaže da te komentare nije vidio.

- Ja nisam ničiji glasnogovornik i neću komentirati tuđe izjave, rekao je Grbin.

Svi problemi koji postoje u SDP-u bit će na stolu na Glavnom odboru, rekao je.

- Naravno da vidim svoju odgovornost. Ako netko nema problema priznati greške, mislim da sam to ja. Uspjeh neću porglašavati kolosalnom pobjedom kao neki drugi, prepuštam drugima da lažu i muljaju. Otvoreno ću govoriti o stvarima koje nisu napravljene dobro, ali i o stvarima koje su dobre. SDP je spreman rješavati probleme. Mi ne bacamo stvari pod tepih, rekao je Grbin.

Kako izaći iz začaranog kruga?

- Radom, razgovorom s članovima ali i donošenjem odluka od kojih su drugi godinama bježali. Često se zabijala glava u pijesak i bježalo se, odgovorio je Grbin, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:56