OBRAT

Šef jarunskog HDZ-a dao ostavku zbog novog programa stranke pa ju brzo povukao: ‘Sve smo mu objasnili‘

Iz HDZ-a su naknadno kazali kako je Galić u međuvremenu povukao ostavku jer se s njim u stranci razgovaralo

Andrej Plenković

 Ivana Nobilo/Cropix/Cropix

Predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a Jarun, Ivan Zvonimir Galić, kako doznajemo, dao je ostavku na to mjesto dan nakon što je u KD "Vatroslav Lisinski" održan Opći sabor HDZ-a, no ostavku je, kako kažu iz stranke, u međuvremenu povukao.

On je navodno članovima svog ogranka poslao poruku o ostavci, te u obrazloženju naveo kako se odlučio na taj potez jer ne razumije odluke stranke.

"Nastavno na jučerašnje odluke Sabora stranke, i budući da kao predsjednik TO HDZ-a Jarun, među ostalim, moram komunicirati s građanima i s članstvom, te pojašnjavati i obrazlagati odluke stranke, trenutačno se nalazim u poziciji da neke odluke stranke ne mogu obrazložiti ni sebi, a time ne bih mogao ni članovima, ni građanima. Smatram da time više nisam u mogućnosti obavljati funkciju predsjednika TO HDZ-a Jarun, te sam predsjedniku OGČ Trešnjevka jug podnio ostavku na mjesto predsjednika" - tekst je poruke koju je Galić, doznajemo, uputio članovima.

To je, kako su neslužbeno rekli HDZ-ovci, bila reakcija na novu HDZ-ovu Programsku deklaraciju, koja očito nije dobro odjeknula među dijelom članstva. Naime, sporan im je dio iz programa koji kaže kako HDZ smatra obitelj temeljnom jedinicom društva, ali da pritom poštuju "sve zajednice obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi".

Iz HDZ-a su naknadno kazali kako je Galić u međuvremenu povukao ostavku jer se s njim u stranci razgovaralo te da mu je objašnjeno što znači ta rečenica iz programa. Kažu kako on ostaje šef TO HDZ Jarun, a u petak na obljetnici neće biti zato što je otputovao na ranije dogovoreni put.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 03:05