STIGLO 54.000 ZAHTJEVA

Šef Civilne zaštite otkrio kako Hrvati muljaju da bi dobili propusnice: ‘Takve dodatno provjeravamo‘

Najviše se zahtjeva odnosi na odlazak na i s radnog mjesta, oko 80 posto
 Bruno Konjević/Cropix

Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i Šef civilne zaštite u razgovoru za N1 kazao je kako je do 10 sati danas zaprimljeno 54.000 zahtjeva za propusnice.

- Od tih 54.000 obrađeno je 60 posto, a od toga je odobreno 60 posto, dok je 40 posto odbijeno - kazao je Trut.

Najviše se zahtjeva odnosi na odlazak na i s radnog mjesta, oko 80 posto, kazao je. Dio zahtjeva odnosi se na odlazak liječniku, na operaciju... u drugu županiju. Dio, dakako, ide na ostale zahtjeve.

Na pitanje kako teče proces za one koji su uplatili hotelski smještaj, Trut je kazao da takve propusnice odobrava Ravnateljstvo civilne zaštite.

- Primili smo oko 4.000 takvih zahtjeva, iz posebnih kategorija, ne samo hotelski smještaj... Te zahtjeve restriktivno pregledavamo, moraju biti dobro dokumentirani. Ako govorimo o hotelskom smještaju, treba priložiti potvrdu o plaćenom smještaju. No, ako postoji sumnja u fiktivni račun, on se dodatno provjerava - kazao je Trut i dodao da je već bilo takvih slučajeva.

- Kad netko navede da je platio sobu za 10 eura, to nije cijena adekvatna tržištu, vjerojatno je fiktivan račun - kazao je Trut za N1.

Šef civilne zaštite kazao je kako na obradi zahtjeva radi oko 500 ljudi te da za zahtjev koji je jednostavan treba 2-3 minute, no da za one zahtjevnije i one upućene mailom, treba nešto više vremena.

Pozvao je sve koji trebaju propusnicu da pročitaju najčešća pitanja i odgovore te da ne opterećuju sustav ako nema potrebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:55