SMJEŠTENA U KBC ZAGREB

SEDMOGODIŠNJA DJEVOJČICA IZ PAGA DOBRO SE OPORAVLJA Diše samostalno, uskoro će je pustiti s intenzivne: 'Morat ćemo joj osigurati psihološku pomoć'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Sedmogodišnja djevojčica iz Paga dobro se oporavlja u KBC-u Zagreb i ako bude sve u redu, u ponedjeljak ili utorak mogla bi biti prebačena iz intenzivne skrbi na bolnički odjel, doznaje se u nedjelju iz bolnice.

"Djevojčica je jučer tijekom dana skinuta s respiratora što znači da diše samostalno, a njezino zdravstveno stanje je i dalje stabilno", rekao je Hini doc. Milivoj Novak, voditelj Odjela pedijatrijske intenzivne skrbi u KBC Zagreb.

S prebacivanjem na odjel liječnici kažu kako će djevojčici trebati osigurati psihološku pomoć kako bi lakše prebrodila traumu koju je preživjela.

Ona je najteže ozlijeđena od četvero djece, koju je njihov otac jedno po jedno bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu u četvrtak, 28. veljače. Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, koji su na liječenju u Općoj bolnici Zadar, prema posljednjim informacijama, oporavljaju se prema očekivanjima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. prosinac 2022 12:45