KONAČNA ODLUKA

SDP-OVAC OSUĐEN DVAPUT U ČETIRI DANA Šest mjeseci zatvora načelniku Milne

Da smo malo sačekali sezona bi prošla, dozvola bi stigla i ja ne bi zaradio ovu kaznenu prijavu, rekao je Lozić

Zbog izgradnje zaobilaznice u Milni koja u trenutku početka građevinskih radova nije imala građevinsku dozvolu načelnik Općine Milna Frane Lozić je u četvrtak osuđen na Općinskom sudu u Splitu na šest mjeseci zatvora, piše Slobodna Dalmacija.





Kazna se neće izvršiti, ako u roku od godine dana ne počini neko novo kazneno djelo. Lozić je oslobođen za druga dva kaznena djela i to za sklapanje štetnog ugovora i zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju.

U obrazloženju dijela presude koja Lozića oslobađa krivnje sudac Dinko Mešin je istakao da tijekom sudskog postupka nije dokazana šteta za općinu Milna od 350 tisuća kuna koju bi općina Milna pretpjela u poslovnom odnosu sa tvrtkom "Butiga" iz Milne, niti je dokazana šteta od 107.000 kuna koja je po stavovima tužiteljstva nastao iz suradnje Općine Milna s tvrtkom "Berda".

Frane Lozić koji je tako u samo četiri dana drugi put osuđen (prvi put na Župansijskom sudu) nam je rekao:

- Neću se najvjerojatnije žaliti na ovu presudu, ali ipak moram konzultirati svog odvjetnika. Tijekom suđenja i sam sam priznao da smo ja i Općinsko vijeće Milne imali isti stav da se počne sa radovima na zaobilaznici u Milni radi turističke sezone koja je nadolazila i bez građevinske dozvole.

Da smo malo sačekali sezona bi prošla, dozvola bi stigla i ja ne bi zaradio ovu kaznenu prijavu. A druga dva kaznena djela ionako nisam počinio jer nikome nisam pogodovao niti nešto krivo napravio što je sud ispravno i utvrdio, rekao nam je Lozić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 12:39