ZA LAŽNE BRANITELJE ĆE ODGOVARATI ZAPOVJEDNICI

SDP OŠTRO NA HDZ 'Ništa niste poduzeli kad su heroja Jastreba tukli. To su radili Hrvati, to nisu radili Srbi!'

Zagreb, 280512.KD Lisinski.Predsjednik Republike Ivo Josipovic i predsjednik vlade Zoran Milanovic nazocili su akademiji prigodi obiljezvanja Dana oruznih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske.Na slici: Mile Dedakovic Jastreb.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

Odbor za ratne veterane ipak je jutros održan, iako je predsjednik odbora Josip Đakić (HDZ) prije dva dana tvrdio da odbor više neće sazivati do kraja godine.

Josip Đakić raspravu je iskoristio kako bi optužio aktualnu vlast za nebrigu o legendarnom vukovarskom zapovjedniku Mili Dedakoviću Jastrebu.

A možda bi mu bilo bolje, da je taj slučaj prešutio. SDP-ovac Franko Vidović kao da je samo čekao da im netko iz HDZ-a spočitne odnos prema legendi obrane Vukovara.

JUNAK DOMOVINSKOG RATA Teško bolestan Jastreb spava u fotelji, nema za medicinski krevet! Ministar mu naručio invalidska kolica

- Što se tiče Mile Dedakovića Jastreba, gospodo bili ste na vlasti 17 godina, bili ste na vlasti i u trenutku kad je pao Vukovar. Može vas biti sram što niste procesuirali ljude koji su Dedakovića tukli na Laščinskoj cesti. Do dan danas nitko za to nije procesuiran. Nemojte nam držati o tome lekcije. U vrijeme kad je Jastreb koji je bez sumnje heroj Domovinskog rata, jedan od heroja, kad je o njemu objavljeno u medijima to što je objavljeno, Ministarstvo je i prije toga reagiralo. Nitko ništa nije napravio kad su Jastreba, Mladog Jastreba i ostale tukli, ispitivali i tukli. To su radili Hrvati, to nisu radili Srbi - odgovorio je Franko Vidović (SDP).

A taj monolog potaknuo je Josipa Đakića na reakciju.

- Mile Dedaković Jastreb kao i njegov zamjenik Branko Borković Mladi Jastreb, bili su vanjski članovi ovog Odbora. Tražili su od institucija da to procesuiraju, ja sam se također s time suglasio, da to mora biti razjašnjeno, kao i Manolićeva komisija. A vama mogu reći da vas može biti sam zato jer je vaše čelništvo 1991. godine, kada se izglasavala samostalnost i neovisnost Hrvatske izašlo iz Sabora. Vas može biti sram! Koga ste naslijedili? Partijske drugove! Eto vidite, i vas može biti sram, mogao bi ja još govoriti, ali bit ću pristojan, neću dalje - odgovorio mu je Đakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 20:31