MILANOVIĆ KAO RAČAN

SDP iz toplica krenuo u pohod na Markov trg

U Termama Jezerčica okupio se cijeli vrh SDP-a koji će imati ulogu u novim strukturama vlasti nakon parlamentarnih izbora

DONJA STUBICA - Radimo, radimo... - dobacivali su jučer u prolazu SDP-ovci nakon što su završili dvodnevni sastanak u zagorskom odmaralištu Terme Jezerčica u kojima je SDP-ov predsjednik Zoran Milanović okupio 30-ak odabranih koji bi trebali odigrati ključne uloge u predizbornoj kampanji te skoroj završnoj bitki za pokušaj osvajanja vlasti.

U termama su se SDP-ovci počeli okupljati u subotu popodne, a napustili su ih u nedjelju, prije ručka oko 14 sati.

Ne smijemo ništa reći

Nakon jutarnjeg nedjeljnog sastanka poželjeli su na terasi kafića u termama, dok su se drugi gosti hotela kupali u bazenu, popiti piće, ali čim su spazili novinare za susjednim stolom brzo su se razišli. SDP-ovci su u termama gotovo pa bježali od novinara. Dogovor je bio da ne daju nikakve izjave.

- Ne smijemo ništa govoriti - izjavio je Tonino Picula noseći stvari iz sobe u auto.

Ubrzo nakon njega učinio je to i navodni budući ministar zdravstva Rajko Ostojić, a i mogući budući ministar policije Ranko Ostojić.

- Stvarno samo radimo. Imali smo radni sastanak - rekao je Ostojić te u šali dobacio:

- Evo, kad završimo svi ćemo se baciti u bazen!

Međutim, skakanja u bazen nije bilo.

U termama su se ovaj vikend okupili Milanovićevi glavni 'aduti' za osvajanje vlasti. Antun Vujić, Slavko Linić, Vojko Obresnel, Milanka Opačić, Ingrid Antunović Marinović, Zlatko Komadina, Ivo Dragovan, Gordan Maras, Mirando Mrsić

Samo su neki od najbližih suradnika predsjednika Milanovića s kojima je u termama navodno definirao i stratgiju kojom planira osvojiti vlast.

Najuži tim

I dok je prekjučerašnja izvještajna konvencija najveće, zagrebačke organizacije SDP-a, bila svojevrsna manifestacija za članstvo i najširu javnost, okupljanje u termama Jezerčica bilo je nešto sasvim drugo.

U termama se okupio najuži Milanovićev tim, a to okupljanje neke je podsjetilo na Račanov Crni Lug.

Naime, slično okupljanje svojedobno je Račan organizirao u tom mjestu podno Risnjaka. Iako su SDP-ovi lideri tada govorili da je riječ o običnom sastanku, Crni Lug postao je simbol SDP-ove strategije za pohod na vlast. Zatvoreni sastanak u Jezerčici također je otkrio tko su ljudi na koje Milanović u budućnosti računa.

Zaposlenici hotela u termama kažu da su SDP-ovci bili mirni gosti.

- Nisu tulumarili, niti se opijali, a nisu puno ni trošili - ispričao je djelatnik odmarališta. Inače, puni pansion u dvokrevetnoj sobi u termama Jezerčica stoji oko 400 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:29