DIJANA ZADRAVEC

‘Sastala sam se s ministrom Berošem i rekla mu o kriminalnim radnjama u Vinogradskoj bolnici‘

Smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice ustraje na tome da je nezakonito smijenjena
Dijana Zadravec
 Boris Kovacev/Cropix

Smijenjena predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice Dijana Zadravec sastala se ministrom zdravstva Republike Hrvatske Vilijem Berošem te potom za RTL televiziju konstatirala da mu je rekla o navodnim kriminalnim radnjama u Sestrama milosrdnicama.

- Drago mi je da je ministar Beroš našao nakon skoro dva mjeseca događanja oko KBC-a vremena i saslušao je i moju stranu. Ono što je on do sad čuo je od one druge strane koja govori da nema nepravilnosti i mogao je čuti gospodina (Tomislava) Dulibića, predsjednika Upravnog vijeća. Ja sam mu napokon imala njemu direktnu priliku - rekla je za Zadravec.

- Sad sam mu rekla o kriminalnim radnjama u KBC-u i isto tako sam mu ukazala na nezakonitu moju smjenu za koju sam mu tražila i urudžbirala da po pravu nadzora utvrdi nezakonitosti moje smjene odnosno upravnog akta. On to po zakonu o općem upravnom postupku može učiniti. Znači, ta moja smjena je nezakonita i ministar može pokrenuti postupak, to mu zakon dozvoljava - dodala je Zadravec.

Zadravec je potom rekla da joj je Beroš rekao da će kontaktirati svoju pravnu službu.

- Ja sam sa svojim odvjetnicima provjerila koji apsolutno kažu da zakonska mogućnost ministra Beroša je da utvrdi nezakonitosti i da ju može na temelju toga objektivnog nadzora i poništiti. Nadam se da ministar postupati po zakonu. Ja sam nezakonito smijenjena i zapravo je na njemu samo da primjeni zakon.

Zadravec je rekla da SMS poruku u kojoj navodno stoji da je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković urgirao da bivši ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak ostane ravnatelj te ustanove nije pokazala Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora .

- Ne bih željela da se fokus sada s ovih kriminalnih radnji u KBC-u Sestre Milosrdnice i općenito oko ovih nepravilnosti u javno-zdravstvenom sustavu skrene u nekom drugom smjeru - rekla je Zadravec i odbila RTL pokazati SMS poruku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:46