U REDAKCIJI OD 2006.

Sandra Lapenda Lemo izabrana za novu glavnu urednicu Slobodne Dalmacije na mandat od četiri godine

‘Vjerodostojno i pravovremeno ćemo prenositi i analizirati lokalne, nacionalne i svjetske događaje te biti dio identiteta Dalmacije‘
Sandra Lapenda Lemo
 Tom Dubravec/CROPIX

Sandra Lapenda Lemo nova je glavna urednica Slobodne Dalmacije. Na tu dužnost s četvorogodišnjim mandatom imenovana je nakon provedenih izbora na kojima je većina članova redakcije podržala njezin izbor.

Sandra Lapenda Lemo od 2020. godine obnašala je prvo dužnost pomoćnice, a potom zamjenice glavnog urednika. U redakciji Slobodne Dalmacije je od 2006., gdje je kao novinarka radila u rubrikama Split i Mozaik.

Od 2012. do 2017. godine uređivala je lifestyle prilog Stil, a potom od 2017. do 2020. dnevnu rubriku Mozaik. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Splitu.

U svojoj izjavi povodom imenovanja Sandra Lapenda Lemo kaže: "Zahvaljujem Nakladniku na predloženom imenovanju za glavnu urednicu, kao i cijeloj redakciji Slobodne Dalmacije koja mi je dala povjerenje za vođenje najvažnijeg i najutjecajnijeg medija u Dalmaciji. Iznimno sam počašćena i time što sam druga žena na ovoj odgovornoj poziciji.

Naš najvažniji cilj su zadovoljni čitatelji, stoga želim, zajedno s uredništvom lista i cijelom redakcijom, da i tiskana i web izdanja Slobodne Dalmacije i dalje budu servis svim građanima Dalmacije, ali i cijele Hrvatske. Pred nama su izazovna vremena, a Slobodnu vidim kao novine - ili, kako joj se oduvijek tepa, Novinu - koja će i dalje vjerodostojno i pravovremeno prenositi i analizirati lokalne, nacionalne i svjetske događaje te i dalje biti dio identiteta Dalmacije. Jer kao što je netko već rekao, nema Dalmacije do Slobodne Dalmacije!", kaže Sandra Lapenda Lemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:50