OPET IZA REŠETAKA

Sanaderova prva noć u zatvoru: Smješten je u jednokrevetnoj ćeliji od 10 metara četvornih na muškom odjelu

Da bi u ćeliji bio sam treba mu suglasnost psihijatra
 Dragan Matić / CROPIX

Prvu noć u pritvoru Ivo Sanader proveo je sam, doznajemo, u jednokrevetnoj ćeliji. Smjestili su ga u ćeliju od oko deset četvornih metara na muškom odjelu, a osim najosnovnijeg pribora za higijenu, ništa mu još nije dostavljeno.

Sud mu, doznajemo, mora odobriti sve dodatno što želi imati uz sebe. Sanader je smješten na muškom odjelu jer na ženskom, na kojem zbog sigurnosti znaju biti i muškarci, nema mjesta.

Kako bi u ćeliji bio sam, Sanader je trebao za to dobiti suglasnost psihijatra jer psihički labilne osobe ne smiju biti same.

No, i prošli put kad je bio u pritvoru, Sanader je inzistirao na tome da bude sam, kako bi mogao pripremati obranu. Iako je ispočetka bio sam, kasnije više nije bilo mjesta, pa je u pritvoru promijenio dva cimera.

Isto tako moglo bi se dogoditi i ovaj put, jer su remetinečke ćelije pretrpane, pa bi se moglo dogoditi da opet dobije cimera.

U pravilu Sanader u pritvoru smije imati televizor. Prošli put je tražio da mu odobre i CD player jer voli slušati klasičnu glazbu, ali s tim je imao problema.

I o tome će odluku morati donijeti sud, kao i o posjetiteljima koje može primati najviše šest puta mjesečno, a posjeti traju dvadeset minuta.

Što se tiče prehrane, Sanader će, ako mu se ne svidi ono što je na jelovniku, moći naručiti ručak, ali iz zatvorske kuhinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 02:25