HDZ-OV PROGRAM

Samouvjereni Vladimir Šeks ne razmišlja o porazu: HDZ može nadoknaditi razliku od 17%

‘Ovo je nastavak onoga što provodimo otkad sam ja preuzela funkciju premijera’ (a te poteze ne podržava čak 74 posto biračkog tijela)
 Goran Mehkek / Cropix

ZAGREB - Hoće li nas biti - to je pitanje svih pitanja. Zato nam je prvorazredno nacionalno pitanje populacijska politika - izjavila je, među ostalim, šefica HDZ-a i Vlade Jadranka Kosor tijekom predstavljanja izbornog programa svoje stranke.

Okupljenima u Preporodnoj dvorani Narodnog doma u Zagrebu Kosor je danas predstavila mjere kojima HDZ namjerava “preporoditi” Hrvatsku i sustići 17 posto razlike koliko je u prednosti, prema zadnjim istraživanjima, oporbena koalicija. Istaknula je također da će to biti ne samo izborni program nego i Vladin program nakon 4. prosinca.

HDZ predstavio svoj izborni program

- HDZ može nadoknaditi razliku od 17 posto - samouvjereno je rekao Vladimir Šeks ulazeći u dvoranu.

No, program s kojim je Jadranka Kosor izašla pred stranačke kolege i novinare nije ponudio neke veće novitete. Zapravo je identičan Vladinu programu gospodarskog oporavka ili se naslanja na njega. I sama Kosor je istaknula da će se projekti koje predstavlja temeljiti na dosadašnjem radu Vlade. To ne bi bilo ništa neobično da samo dan prije predstavljanja HDZ-ova programa u Crobarometru 74 posto Hrvata nije reklo da ne podržava poteze Vlade.

Tijekom prezentacije na kojoj je Jadranka Kosor najavljivala svoj “hoćemo-nećemo” izborni program, šefica HDZ-a iskoristila je priliku i nekoliko se puta obrušila na oporbu optužujući ih za sve pogreške tijekom njihove vladavine koje je poslije “morao plaćati HDZ”.

- Danas se busaju u prsa, a bili su spremni ukinuti rodiljne naknade i smanjiti porodiljne dopuste. Kad su se u razdoblju od 2000. do 2003. raskidali radni ugovori i smanjivale plaće bez objašnjenja i razgovora, mi smo morali isplatiti milijardu i pol kuna duga - rekla je Kosor. Dodala je da je bilo puno prijepora i oko svake njihove reforme koju nitko nije htio podržati.

- Kad smo htjeli spojiti bolnice, optuživali su nas da želimo uštedjeti ‘pišljivih’ 20 milijuna kuna - požalila se šefica HDZ-a.

Iz prva dva reda dvorane pljeskalo joj je gotovo cjelokupno predsjedništvo stranke i svi HDZ-ovi ministri, ujedno tvorci HDZ-ova izbornog programa. Među pozvanim gostima bilo je i nekoliko gospodarstvenika, predstavnika raznih udruga te članova Mladeži HDZ-a koji su bili zaduženi za postavljanje “prigodnih” pitanja. Izlaganje Jadranke Kosor povremeno je prekidano aplauzom, posebno kad bi se spomenuli branitelji, mladi, Domovinski rat ili kad bi se kritizirala oporba.

- Od svakog člana HDZ-a tražim da pokaže što znači ona Tuđmanova ‘Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što’ - poručila je šefica stranke svojim kolegama na kraju prezentacije, poslije koje su se HDZ-ovci razišli, vješto izbjegavajući novinare, okruženi svojim osiguranjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 13:35