UGLJAN SLAVI POBJEDU BORICA

‘Sad bi Gabriel mogao poslati onaj predsjednički avion po mene. Spremamo veliku feštu‘

‘Svi smo bili na nogama, ipak nije baš svaki dan da bi netko iz vaše obitelji mogao nešto takvo postići‘, kaže rodbina novog predsjednika Čilea

Marija i Slavko Borić, Gabriel Borić

 Jure Miskovic/cropix, Afp

- Jako smo svi sretni! Sad je vrijeme da pošalje onaj predsjednički avion po mene što je bio i obećao kad je došao na Ugljan – smije se Zdenka Borić, rođaka Gabriela Borića, koji je u nedjelju postao novi predsjednik Čilea.

Zdenku su novinari portala Zadarski.hr zatekli kod kuće u Ugljanu, a veliku vijest iz Čilea, zbog vremenske razlike, dobila je tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak.

- Najmanje pet poruka mi je stiglo na mobitel. Tamo je slavlje, a i mi ćemo proslaviti – kaže.

Proslava bi se trebala dogoditi do kraja ovog ili idućeg tjedna, kada se rođak Domagoj Kombura i njena obitelj oslobode svih obveza.

- Domagoj je još noćas na svom profilu objavio: „Rođo je pobijedio!” - veli Zdenka koju je noć probdjela.

- Majka je tražila da je probudim i da pratimo rezultate na televiziji. Svi smo bili na nogama, ipak nije baš svaki dan da bi netko iz vaše obitelji mogao nešto takvo postići - govori.

Kad su novinari portala Zadarski.hr u rujnu posjetili Boriće u Ugljanu, Zdenka nije mislila da će njezin mladi rođak u trećem koljenu doći do pobjede.

- Prognoze su išle na ruku drugim kandidatima i u prvom krugu izbora Gabriel je izgubio. Ankete su bile izjednačene, na kraju nije bila velika razlika s kojom je pobijedio u drugom krugu. I u ambasadi Čilea u Zagrebu glasovi su bili podijeljeni, tako da smo svi ovdje na otoku ugodno iznenađeni – kaže Zdenka čiji je pradjed Mate brat Gabrielovog pradjeda Ive.

Mate je sa svoja dva brata i sestrom ostao u Ugljanu, a Ive se sa suprugom Božicom Crnošijom, također iz Ugljana, i bratom Šimom, prije 124 godine uputio u Južnu Ameriku. Ostalo je, kako kažu, povijest, koju sada ispisuje njegov praunuk Gabriel, od nedjelje najmlađi predsjednik Čilea u povijesti zemlje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 10:31