REPOVI SASTANKA

S Pantovčaka u priopćenju napali Jandrokovića da laže, o spornoj sjednici Vijeća za obranu oglasio se i Hranj

Zbog jučerašnje sjednice Vijeća za obranu oglasio se i načelnik Glavnog stožera OSRH-a admiral Robert Hranj

Robert Hranj i Zoran Milanović

 Ranko Suvar/Cropix

"Uvjeren sam da sam na sastanku Vijeća za obranu, u skladu s vlastitim spoznajama i znanjima, odgovorio na sva postavljena mi pitanja", stoji u današnjem dopisu načelnika Glavnog stožera admirala Roberta Hranja predsjedniku Republike, premijeru i ministru obrane, a koji je u sklopu svog priopćenja objavio Ured predsjednika.

Odgovor je to načelnika Glavnog stožera na jučerašnje tvrdnje premijera Andreja Plenkovića da na sjednici Vijeća za obranu predsjednik države načelniku Glavnog stožera nije dao govoriti.

"Nadam se da je načelnik Glavnog stožera dobro i da ima slobodu govoriti", kazao je jučer Plenković nakon sjednice Vijeća za obranu i ustvrdio kako je je Milanović branio Hranju da odgovara na pitanja i to ocijeno nadrealnim. Da admiralu Hranju predsjednik nije dao odgovarati na pitanja potvrdio je jučer za Jutarnji list i predsjednik saborskog Odbora za obranu Franko Vidović koji je također bio na sjednici.

Admiral Hranj u svojoj izjavi naglašava kako smatra "da je najvažnije da se o bitnim pitanjima vezanim za stanje u Oružanim snagama na sjednici Vijeća raspravljalo detaljno, angažirano i, vjerujem, u konačnici, konstruktivno. Moje izlaganje bilo je vezano za sposobnosti OS te stanje vojne infrastrukture. Govorio sam i o detaljima dostizanja određenih sposobnosti".

Ured predsjednika izjavi admirala Hranja priložio je uvodni komentar u kojem ponavljaju optužbe na račun premijera Plenkovića te se obrušavaju na predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

"Nakon Andreja Plenkovića, koji je to jučer učinio podmuklo, danas je njegova višenamjenska ulizica Gordan Jandroković besramno slagao kako je Predsjednik Republike zabranio načelniku Glavnog stožera OSRH admiralu Robertu Hranju da govori na sjednici Vijeća za obranu. Nije novo da lažu, ali sada svojim lažima u neugodnu situaciju dovode načelnika Glavnog stožera OSRH i perfidno ga pokušavaju uvući u raspravu u kojoj on, kao časni i profesionalni vojnik, ne želi sudjelovati.

Kako bi zaštitio svoj dignitet, načelnik Glavnog stožera poslao je dopis Predsjedniku Republike, predsjedniku Vlade RH i ministru obrane u kojemu sam najbolje opisuje svoje sudjelovanje na sjednici Vijeća za obranu", stoji u priopćenju Ureda predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:25