KOLINDIN PLAN

S BAŠČARŠIJE NA MANHATTAN Predsjednica nakon Sarajeva odlazi na tri dana u New York

 Srđan Vrančić/CROPIX

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u petak je objavila plan svoga prvog inozemnog posjeta. Kako je i najavila, u utorak, 3. ožujka, posjetit će Sarajevo gdje će se susresti s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem te članovima Predsjedništva Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Nakon sastanka izjave će dati hrvatska predsjednica i Mladen Ivanić, predstavnik srpskog naroda u Predsjedništvu BiH. Popodne će se, pak, sastati s članovima oba doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjedavajućim Savjeta ministara BiH.

Već u četvrtak nova hrvatska predsjednica putuje u New York gdje će boraviti do nedjelje i sudjelovati na Komemorativnom događaju povodom Međunarodnog dana žena te obilježavanja 20. obljetnice gdje će voditi jedan od panela, a predviđen je i susret s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-Monom.

Prekjučer je predsjednica je Jadranku Jureško Kero imenovala svojom posebnom savjetnicom koja će taj posao obavljati iz New Yorka. Jureško Kero je potvrdila da odlazi u New York, gdje joj živi obitelj, i istaknula kako za svoj rad neće primati financijsku naknadu.

Objasnila je kako će predsjednici biti na raspolaganju za konzultacije i sve zadatke koje joj Ured predsjednika dodijeli te je istaknula kako je položaj posebnih savjetnika predsjednika uobičajena praksa u svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 08:47