NIZ PREKRŠAJA

S 2,05 promila alkohola u krvi sjeo za volan neregistriranog auta i bez položenog vozačkog ispita

Kad je na red provjere došla i dokumentacija, otkriveno je da 30-godišnjak nema ni važeću osobnu iskaznicu

Ilustracija, policijsko vozilo

 Srdjan Vrancic/Cropix

Policija je u utorak tijekom nadzora prometa u Bedekovčini u večernjim satima zaustavila 30-godišnjaka s impresivnim nizom prekršaja, priopćila je PU krapinsko-zagorska.

Utvrđeno je kako je vozač imao 2,05 promila alkohola u krvi i vozio bez položenog vozačkog ispita, točnije prije stjecanja tog prava. U isto vrijeme bila mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, a tijekom vožnje nije koristio ni siguronosni pojas. Kad je na red provjere došla i dokumentacija, otkriveno je da nema važeću osobnu iskaznicu, a vozilo nema pripadajuće registarske pločice. Točnije, upravljao je neregistriranim i neosiguranim automobilom.

Vozač je uhićen i protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Predložena je zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 9 mjeseci, novčana kazna u iznosu od 8500 kuna, produženje zadržavanja u zatvoru od 15 dana i kazna zatvora od 90 dana. Policija će osumnjičenog također kazneno prijaviti zbog počinjenja kaznenog djela iz članka 278. Kaznenog zakona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:48