VELIKI ISKORAK

Ryanair otvara novu bazu u Hrvatskoj, letit će za Rim, London, Berlin, Pariz, Manchester, Milano...

Dubrovačka zračna luka pridružit će zadarskoj i zagrebačkoj, iz kojih već leti taj niskotarifni prijevoznik

Zrakoplov Ryanaira

 Damir Krajac/Cropix

Irski prijevoznik, Ryanair će u srijedu, 29. studenog, održati press konferenciju u Dubrovniku, zajedno sa zračnom lukom. Kako ekskluzivno doznaje Croatian Aviation, Ryanair će najaviti otvaranje svoje treće baze u Hrvatskoj.

Riječ je o dubrovačkoj zračnoj luci, koja će se tako pridružiti Zadru i Zagrebu, iz kojih već leti taj niskotarifni prijevoznik. Ryanair će najaviti uvođenje još 13 redovnih linija koje će krenuti s prometovanjem početkom travnja, odnosno s početkom ljetnog reda letenja sljedeće godine.

Uz dvije postojeće linije iz Dubrovnika prema Beču i Dublinu, očekuje se i uvođenje linija Dubrovnik – Berlin, Dubrovnik – Karlsruhe, Dubrovnik – Krakow, Dubrovnik – London Stansted, Dubrovnik – Memmingen, Dubrovnik – Milano Bergamo, Dubrovnik – Manchester, Dubrovnik – Paris Beauvais, Dubrovnik – Poznan, Dubrovnik – Rim, Dubrovnik – Stockholm, Dubrovnik – Weeze i Dubrovnik – Wroclaw.

Kako neslužbeno doznaje Croatian Aviation, osim Ryanairovih zrakoplova na određenim će linijama prometovati i zrakoplovi tvrtke kćerke Buzz, kao što, primjerice, u Zagrebu na linijama Ryanaira veći dio prometa obavljaju zrakoplovi Laude. Važan je to iskorak za dubrovačku zračnu luku, koji će donijeti značajan rast broja putnika s obzirom na obujam novih linija i broj putnika na istima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:14