SANADEROV PRIJATELJ

Rošin: Izbacili su čovjeka koji je stranku digao iz bezdana

 Paun Paunović/Cropix

SPLIT - Budite sigurni da neću prijatelja izdati, a moram vidjeti i što misle moji stranački prijatelji poput Marija Zubovića, bila je prva reakcija člana Središnjeg odbora HDZ-a i saborskog zastupnika Jerka Rošina na službenu potvrdu da je Ivo Sanader isključen iz stranke.

- Tužno je da se to dogodilo i ne ide mi u glavu da je netko tko je stranku digao iz bezdana, i potpuno je afirmirao to doživi. Ja na Sanaderovoj tiskovnoj nisam vidio ništa od ovoga i da sam bio na sjednici Predsjedništva glasovao bih protiv izbacivanja. Stranka mora čuvati svoj dignitet, ali je pitanje radi li se to najbolji način i jesu li izabrali pravu formu. No, poštujem odluku i ostat ću u HDZ-u bez obzira što sam doista tužan zbog ovoga - rekao je Rošin.

Rošin, kao jedan od najbližih Sanaderovih prijatelja, nije želio odgovoriti bi li Sanader svoj saborski mandat trebao vratiti stranci ili se aktivirati kao neovisni zastupnik, no smatra da on na taj mandat ima pravo. Govoreći pak o stranačkim kolegama koji su u ponedjeljak kazali da su na Sanaderovu tiskovnu došli skoro na prijevaru, Rošin smatra da je to posljedica činjenice da "ljudi moraju misliti na svoju budućnost".

- Ja sam znao da će biti tiskovna konferencija - kaže Rošin, koji je nakon Sanaderova nedjeljnog istupa izjavio da to "nije raskol, nego ojačavanje HDZ-a, koji mediji žele rastočiti".

- Vraća se moral u stranku, svi su živnuli jer su se osjećali nekako izgubljeno - kazao je u nedjelju Rošin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 02:54