TRAGEDIJA U ROVINJU

Roditelji su sami dovezli teško ozlijeđenu bebu u bolnicu, neslužbeno doznajemo što se dogodilo

Kriminalisti su proveli su očevid, a u kriminalističko istraživanje uključili su se i operativci Sektora krim policije PU Istarske

Hitna pomoć Primorsko-goranske županije

 Damir Skomrlj/Cropix

Još uvijek nije poznato kako je dojenče staro četiri mjeseca zadobilo ozbiljne ozljede glave, lom lubanje i krvarenje u mozgu, zbog čega se nalazi na intenzivnoj njezi u KBC Rijeka.

Dijete je, naime, u riječki KBC prevezeno iz OB Pula, gdje je su ga, prema informacijama kojima raspolažemo, doveli roditelji.

Irena Hristić, ravnateljica OB Pula, za Jutarnji je kazala kako je dijete zaprimljeno i obrađeno u Puli te, zbog ozbiljnosti ozljeda prevezeno u Rijeku.

- U ovakvim situacijama prema protokolu se obavijesti policija, pa su to napravili i naši djelatnici. Mi nismo tu da donosimo zaključke, pogotovo kada se radi o tako maloj bebi - kaže Hristić.

Iz KBC-a Rijeka potvrdili su da je dijete zaprimljeno kod njih te se provode mjere intenzivnog liječenja i prateći dijagnostički postupci.

- U ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi dodatne pojedinosti te vas upućujemo na nadležne institucije uključene u navedeni slučaj - kažu iz riječkog KBC-a.

Djevojčica su oko 13 sati roditelji, 41-godišnji otac i 36-godišnja majka donijeli na hitnu pomoć u Rovinju jer žive u okolici, a nakon toga je vozilom Hitne pomoći dijete prevezeno u pulsku Opću bolnicu.

Policija je dojavu o događaju dobila s odjela anestezije pulske Opće bolnice i odmah krenula u utvrđivanje što se dogodilo djetetu. Na adresi gdje se sve dogodilo ekipa za očevide i kriminalisti proveli su očevid, a u kriminalističko istraživanje uključili su se osim djelatnika Policijske postaje Rovinj i operativci Sektora krim policije PU Istarske.

U tijeku tog istraživanja obavit će se razgovor sa roditeljima, svim članovima obitelji, kao i sa medicinskim osobljem koje je prvo zaprimilo djevojčicu, ali i sa svima koji su sudjelovali u zdravstvenom zbrinjavanju djeteta.

Iako je nezahvalno špekulirati, prema prvim, neslužbenim informacijama, postoji mogućnost da je dijete palo. Naravno, okolnosti će se tek naknadno utvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 00:46