TRAGEDIJA NA SV.DUHU

Rodilji pozlilo nakon carskog reza, preminula od plućne embolije. Beba je dobro i uskoro će kući

Obdukcijski nalaz očekuje se početkom tjedna."Ovakvih ishoda je deset na 100 tisuća poroda. Duboko smo potreseni" kaže šef ginekologije

Zagreb, 200623.
Ulica Sveti Duh 64.
Bolnica Sveti Duh u kojoj je najmanje sestero novorodjencadi zarazeno enterovirusom meningitisom.

 Zeljko Puhovski/Cropix

Rodilja u dobi od 32 godine iz okolice Zagreba, preminula je u KB Sveti Duh. Prema informacijama iz bolnice, rodilja je imala carski rez, a ubrzo nakon poroda je došlo do komplikacija. beba je srećom dobro i uskoro se očekuje da će biti otpuštena kući.

Voditeljica Ureda ravnatelja KB Sveti Duh, Snježana Foschio-Bartol potvrdila je informaciju da je u Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice „Sveti Duh“ ovog tjedna preminula rodilja.

- Bolnica je zbog ovog neželjenog i neočekivanog događaja pokrenula postupak unutarnjeg nadzora, kako bi se ispitale sve okolnosti. Tijelo pokojnice upućeno je na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu, radi utvrđivanja točnog uzroka smrti - kazala je Foschio-Bartol koja je obitelji preminule pacijentice, u ime bolnice, izrazila iskrenu sućut.

Predstojnik Klinike, Ratko Matijević kazao je kako će se nakon obdukcije više znati, ali da je klinička slika ukazivala na tromboze koja je dovela do plućne embolije.

image

Predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sveti Duh, Ratko Matijević

Ronald Gorsic/Cropix/Cropix

- Na žalost ovo je neželjen događaj koje nas je sve duboko pogodio, a koliko je teško obitelji ne trebamo niti govoriti - kaže Matijević. Pojašnjava da je trudnoća bila komplicirana, ali da to nema veze sa smrtnim ishodom. također, beba je rođena u terminu.

- Riječ je o nepredviđenim situacijama, na koje se na žalost ne može utjecati. Smrtni ishodi kod rodilja su rijetki, ali se događaju i u razvijenim zemljama, među koje spada i Hrvatska. Učestalost je deset smrti na 100 tisuća poroda - kaže Matijević.

Kako nam kažu u bolnici velik broj liječnika je reanimirao nesretnu rodilju, ali na žalost nije bilo uspjeha.

Nalazi obdukcije, doznajemo, bit će poznati početkom tjedna.

- Bilo što više reći o ovoga bi bilo špekuliranje. Pričekajmo službene nalaze - zaključio je Matijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 15:54