UKLETI LET ZA DUBROVNIK

RODA ZAMALO UNIŠTILA ZRAKOPLOV U KOJEM SU TREBALI BITI BAUK I ŠUICA Ptica uletjela u upaljen motor

Ptica koja je nekako uspjela probiti obrambenu liniju sačinjenu od sokolova koje koristi zagrebačka zračna luka Pleso, poremetila je planove, a zamalo i stajala glave ministra uprave Arsena Bauka
 CROPIX

Ptica koja je nekako uspjela probiti obrambenu liniju sačinjenu od sokolova koje koristi zagrebačka zračna luka Pleso, poremetila je planove, a zamalo i stajala glave ministra uprave Arsena Bauka i nositeljicu liste HDZ-a za Europski parlament Dubravke Šuice.

Nesretna ptica, navodno roda, uletjela je u upaljeni motor aviona Airbus 320 i - pokvarila ga. Doznajemo da je sreća što se to dogodilo netom prije polijetanja, jer da je avion već bio u zraku, mogla se dogoditi tragedija. Radilo se o letu 664 iz Zagreba za Dubrovnik, a avion je trebao poletjeti u petak u 21.05.

Osam putnika viška

- Prošli smo kontrolu na aerodromu, kad je među putnike došla djelatnica Croatia Airlinesa i rekla da se ispričava za kašnjenje zbog tehničkih problema na avionu, te da će po nas doći drugi avion. Čekanje na aerodromu je potrajalo jedno sat i pol, a zatim su nas pokušali ukrcati u Airbus 319, koji ima manje mjesta. Međutim, jedno osam ljudi je bilo viška, jer je taj drugi avion nešto manji, pa su nam ponudili hotelsku sobu ili 500 kuna, valjda kao znak isprike - priča nam Bauk, koji je na kraju ipak oko ponoći stigao u Dubrovnik.

‘Stajao sam sa strane’

- Let je plaćen novcem stranke, ne iz proračuna. Samo da se zna - nije zaboravio napomenuti Bauk. Ipak, u jednom trenutku mu se učinilo kao da je taj let bio uklet.

- Negdje pred Dubrovnikom je ovaj zamjenski avion dva puta zatresla bura. Nije bilo jako strašno, ali ipak... - kaže Bauk koji nije htio uzeti hotelsku sobu, a odbio je čak i 500 kuna, iako je Bračanin.

- Ne, nisam odbio niti uzeo 500 kuna, jer uopće nisam bio u toj opciji. Nisam bio među tih osam putnika viška. Samo sam stajao sa strane i šutio. Rekli su nam da se ukrcamo u avion. Što je bilo s viškom putnika, ne znam - objašnjava Bauk.( S. T.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 16:21