BRANKO BAČIĆ

‘Rekonstrukciju ne treba povezivati s Mostovim zahtjevom, ona je dio ranijih premijerovih promišljanja‘

Podsjetio je kako su mandati svih ministara uvijek na raspolaganju premijeru Plenkoviću.

Branka Bačić

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik saborskog kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je u petak da rekonstrukciju Vlade ne treba povezivati s Mostovim zahtjevom za smjenom trojice članova Vlade, podsjetivši kako su mandati svih ministara uvijek na raspolaganju premijeru Plenkoviću.

"Rekonstrukcija Vlade nije iznuđena tim prijedlogom Mosta, već je ona bila dio ranijih promišljanja, prije svega predsjednika Vlade Plenkovića", rekao je Bačić novinarima u Saboru.

Poručio je i da će Vlada, sukladno Poslovniku, odgovoriti Hrvatskom saboru u roku od osam dana na Mostov prijedlog za pokretanjem odgovornosti tih članova Vlade.

"To je jedna dimenzija i dinamika koju ne bih povezivao s već prije najavljenom rekonstrukcijom Vlade", kazao je.

Most je prikupio potrebne potpise za opoziv trojice članova vlade - potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića.

Bačić je na opetovana novinarska pitanja vezana uz najavljenu rekonstrukciju Vlade odgovorio da je premijer Andrej Plenković, kao mandatar, vlastan odlučiti - nakon što napravi analizu rada Vlade u zadnje dvije godine, i Hrvatskom saboru predložiti određene izmjene u njegovu kabinetu.

O trenutku, odnosno danu i obimu rekonstrukcije Vlade odlučiti će premijer Plenković, a za što su mu i u HDZ-u i vladajućoj većini dali potporu, naglasio je predsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika.

Ponovno upitan za komentar medijskih informacija da ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina ima 12 kaznenih prijava od svojih bivših poslovnih partnera, Bačić je podsjetio kako je Paladina več i pred nadležnim odborima rekao da ima više kaznenih prijava protiv njega, koje su odbačene.

Također, Paladina je tada kazao i da ima još dvije kaznene prijave za koje je izrazio uvjerenje da će, kao i prethodne, biti odbačene.

"Drugih saznanja nemam, to su njegove riječi koje su kasnije i potvrđene", rekao je Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:23