MILORAD PUPOVAC

‘Rekonstrukcija Vlade je interes svih koalicijskih partnera. Milošević? On je častan čovjek, to će i dokazati‘

‘SDSS-u je, kao i drugim članovima vladajuće koalicije, u interesu rekonstrukcija Vlade i svatko će pridonijeti na svoj način‘

Milorad Pupovac

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u srijedu kako njegova stranka podržava najavljenu rekonstrukciju Vlade i da je to interes svih koalicijskih partnera te je izrazio punu podršku potpredsjedniku Borisu Miloševiću, rekavši da je on častan čovjek što će i dokazati.

„SDSS je dao podršku za rekonstrukciju Vlade i predsjednik Vlade ima mandat da osmisli i predloži rekonstrukciju. Što se tiče potpredsjednika Borisa Miloševića, on ima našu punu podršku u svemu što prolazi jer smatramo da je radio ono što je spadalo u njegov zastupnički mandat, a što se tiče obuhvata rekonstrukcije, o tome zadnju riječ ima predsjednik Vlade”, izjavio je Pupovac novinarima u Saboru.

Na pitanje hoće li SDSS raditi problem obuhvati li rekonstrukcija i Miloševića, Pupovac je kazao da je rekonstrukcija Vlade zajednički svih interes koalicijskih partnera i Vlade u cjelini.

SDSS-u je, kao i drugim članovima vladajuće koalicije, u interesu rekonstrukcija Vlade i svatko će pridonijeti na svoj način; a budući da je potpredsjednik Milošević stavio premijeru svoj mandat na raspolaganje, što bi SDSS još trebao reći?, upitao je Pupovac.

Dođe li do toga da Milošević napusti Vladu, o njegovu povratku u Hrvatski sabor će odlučiti on i stranka, dodao je.

„Na nama je da održimo stabilnost ove koalicije, bez obzira na to što to za nas i potpredsjednika Miloševića znači”, istaknuo je Pupovac.

Dodao je kako Milošević ima punu podršku SDSS-a i Kluba nacionalnih manjina u onome što je i kako radio i radi. "Boris Milošević je častan čovjek i on će to i dokazati", istaknuo je Pupovac.

Kazao je kako mu nije žao što umjesto Miloševića, nije prvo predložio Snježanu Vasiljević, upitavši - je li Milošević do ovoga slučaja radio bilo što, zbog čega bi njemu ili nekome drugome bilo žao.

„Zbog čega takva presumpcija, pričekajte ishod cijelog procesa”, poručio je novinarima Pupovac.

Uskokova istraga protiv Borisa Miloševića zbog sumnje na nezakonitosti u dodjeli bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima na potpomognutim područjima 2018., postala je pravomoćna, doznalo se utorak na zagrebačkom Županijskom sudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:12