PRIJEVREMENI IZBORI

Reformistica Sandra Herman najavila kandidaturu za međimursku županicu

Sandra Herman je bila zamjenica međimurskom županu Matiji Posavcu od 2013. do 2020. godine
Sandra Herman
 Božo Radić/Cropix

Nekadašnja zamjenica međimurskog župana, a sada državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta, reformistica Sandra Herman u utorak je najavila kandidaturu za međimursku županicu.

U priopćenju medijima Herman je istaknula da se dosad niti jedna žena nije kandidirala za dužnost župana u Međimurskoj županiji.

„Smatram da smo kao društvo dovoljno sazreli, te da je vrijeme da se i to promijeni“, navela je Herman dodavši da je ključno pitanje koje prvo treba riješiti sigurnost.

„Podupirem suživot, baš kao i svi Međimurci. U Međimurju svakome treba omogućiti da svoja prava uživa u potpunosti, ali jednako tako svaki pojedinac i svaka obitelj dužni su izvršavati sve svoje obaveze. Sve ostalo nikako ne može i ne smije biti prihvatljivo“, napisala je Herman u priopćenju.

Dodala je da osjećaj sigurnosti uvelike ovisi i o kvalitetnom zdravstvenom sustavu te poručila da bolnica i zdravstvene ustanove ne mogu biti predmet političkih igara.

„Svaki pokušaj inicijative koja bi mogla narušiti stabilnost zdravstvenog sustava na štetu Međimuraca neće proći“, stoji u priopćenju Sandre Herman kojim najavljuje kandidaturu za međimursku županicu.

Navela je i da će se zalagati za stvaranje jednakih uvjeta svima za obrazovanje po najvišim standardima te za poticanje razvoja gospodarstva, poljoprivrede i turizma.

Sandra Herman je bila zamjenica međimurskom županu Matiji Posavcu od 2013. do 2020. godine kada odlazi u Ministarstvo turizma i sporta. Predsjednica je Središnjeg odbora Narodne stranke – reformisti.

Prijevremeni izbori za međimurskog župana održat će se 28. studenog. Župan Matija Posavec bio je dao ostavku nakon što je uhićen zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:06