REGIJA O NAMA

REAKCIJE U SRPSKIM MEDIJIMA 'Ja bih ove naše po kazni ostavio na SP-u da s tribina prate Hrvate kako igraju nogomet i kako se bore za grb i zemlju'

Domagoj Vida i Luka Modrić
 Tom Dubravec / HANZA MEDIA

Mediji s prostora bivše Jugoslavije uglavnom su korektno izvještavali o pobjedi Hrvatske, za razliku od izljeva mržnje i ljubomore na regionalnim internetskim forumima.

“Hrvati kroz iglene uši u polufinale”, glasi suzdržani zaključak dnevnog lista Politika, dok se u izvještaju Blica spominje “drama viđena u Sočiju” uz objašnjenje da su Rusija i Hrvatska odigrali meč za nogometne sladokusce, priredili su sjajnu predstavu, poslije koje su više razloga za zadovoljstvo imali “vatreni”, iako za njih nije dobro počela utakmica.

“Ja bih ove naše po kazni ostavio na prvenstvu da s tribina prate Hrvate kako igraju nogomet i kako se bore za grb i zemlju”, glasi jedan od komentara čitatelja.

Večernje novosti su se pozabavile Kolindom Grabar-Kitarović čiju su proslavu Vidina gola popratili naslovom “HRVATICA SE OPUSTILA: Kolinda zaigrala u loži, Medvedev i Infantino iznenađeni”.

Novosti nisu stale na ovome, nego su optužili Domagoja Vidu i Ognjena Vukojevića, koji su više godina igrali za kijevski Dinamo, da su “uzviknuli fašistički pozdrav ‘Slava Ukrajini’ u videoobraćanju nakon pobjede u četvrtfinalu”.

Slično piše i B92: “Ovaj gest umnogome podsjeća na provokacije švicarskih reprezentativaca Đerdana Šaćirija i Granita Džake na meču sa Srbijom. Vidjet ćemo hoće li FIFA reagirati na ovaj snimak i kazniti reprezentativca Hrvatske zbog političkih poruka i provociranja rivala”.

Međutim na B92 su pohvalili nastup hrvatske reprezentacije, uz konstataciju kako je Luka Modrić jedan od kandidata za najboljeg igrača turnira u Rusiji, a tu titulu bi “mogao ponijeti već u srijedu ako odigra na sličnom nivou protiv Engleske”.

Sarajevski portal Klix objavio je nekoliko tekstova, bez komentiranja igre, kako je “pobjeda Hrvatske bakljadom i pjesmom proslavljena i u Vitezu, a i u Sarajevu, gdje su navijači reprezentacije Hrvatske u nekoliko automobila trubeći prodefilirali glavnim gradom”.

Oslobođenje je ocijenilo kako je nakon sjajne utakmice, jedanaesterce bolje izvodila Hrvatska, dok su crnogorske Vijesti utakmicu opisale kao “ruski rulet u Sočiju u kojem su nakon 120 minuta viđena četiri gola, a onda poslije penala i trijumf “vatrenih”.

Slovenski dnevnici Delo i Večer korektno su izvještavali s utakmice, uz reportaže o “euforiji kod naših južnih susjeda”, misleći na Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:37