IZBORI ZA PREDSJEDNIKA

REAKCIJE NAKON PRVE DEBATE Evo što su kazali predsjednički kandidati nakon sučeljavanja

Predsjednički kandidati, Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić, sučelili su se sinoć prvi put na televiziji otkako je započela kampanja, a nakon sučeljavanja svi su bili uvjereni da su ispunili očekivanja hrvatskih birača
Zagreb, 211214.Jadran film, Studio 4.RTL-ovo suceljavanje predsjednickih kandidata Ive Josipovica, Kolinde Grabar Kitarovic, Milana Kujundzica i Ivana Vilibora Sincica pod vodstvom Igora Bobica.Na fotografiji: Ivo Josipovic, Ivan Vilibor Sincica, Kolinda Grabar Kitarovic i Milan Kujundzic. Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

Predsjednički kandidati, Ivo Josipović, Kolinda Grabar Kitarović, Milan Kujundžić i Ivan Vilibor Sinčić, sučelili su se sinoć prvi put na televiziji otkako je započela kampanja, a nakon sučeljavanja svi su bili uvjereni da su ispunili očekivanja hrvatskih birača.

- Bilo je zanimljivo, mislim da je svatko pokazao što zna i može. Ostaju još dvije debate pa ćemo vidjeti - rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Na novinarsko pitanje tko je pobjednik, Josipović je uz smješak odgovorio "Pa naravno, zna se".

- Zna se - HDZ? - upitala je novinarka.

- Zna se - uz znakovit smiješak odgovorio je Ivo Josipović.

Josipović je kazao da je tematika pitanja bila više manje poznata i o tim su temama svi kandidati već iznosili svoje stavove, no ističe da je jedna minuta koliko su kandidati imali za odgovor stvarno premalo vremena za "solidan način izraziti sve ono što mislite".

Josipović nije htio ocijeniti nastup ostalo troje kandidata, kazavši tek da će o tome odlučiti građani i građanke na izborima.

Milan Kujundžić smatra kako je u debati pobijedio hrvatski narod.

TV DEBATA Velika anketa Jutarnjeg lista: Tko je ostavio najbolji dojam u prvom sučeljavanju?

- Spoznao je tko je tko od nas - kaže Kujundžić, dodavši da će narod već u nedjelju odlučiti o onome što je sinoć vidio. Teme su bile vrlo korektne. A zahvaljujem i protukandidatima što su me napali - rekao je Kujundžić.

I Kolinda Grabar Kitarović je bila zadovoljna RTL Debatom.

- Nema tu pobjednika, to će procijeniti hrvatski narod na izborima. Zadovoljna sam što smo dobili priliku izravno se obratiti ljudima i kažemo ono što mislimo i planiramo - rekla je HDZ-ova kandidatkinja.

Jesu li je podbadanja izbacila iz takta?

- Ja se na podbadanja ne osvrćem. To je dio političke igre - poručuje Kolinda.

Kolinda jedino zamjera što kandidati nisu imali priliku iznijeti svoje programe i detaljnije o njima razgovarati.

I Ivan Vilibor Sinčić je bio zadovoljan ishodom debate.

- Ja sam svakako pobjednik sučeljavanja. Jedina sam alternativa sadašnjoj oligarhiji - rekao je Sinčić.

Upitan da komentira repliku u kojoj je rekao da se zalaže za život gljiva, Sinčić je kazao da to nije bio nikakav lapsus, već da su gljive "važan dio ekosustava u Hrvatskoj, te da ako bi stradale gljive stradao bi i čovjek. To je znanstvena stvar".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 15:50