ĐURO SESSA

REAKCIJA NA ČLANAK U JUTARNJEM 'Mene sudačko mjesto nije čekalo, a moj stav je stav i svih tijela Udruge hrvatskih sudaca'

Đuro Sessa
 Damjan Tadić / Hanza Media

Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske Đuro Sessa napisao je Jutarnjem prigovor na tekst pod naslovom 'Sessa protiv 'izleta' sudaca, a sam je 1993.otišao u diplomaciju'.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

'U Vašem cijenjenom listu danas 31.siječnja 2018. objavljen je članak iz pera Vaše novinarke Slavice Lukić pod naslovom 'Sessa protiv 'izleta' sudaca , a sam je 1993.otišao u diplomaciju'.

Molim vas da sukladno odredbama Zakona o medijima radi pravilnog informiranja vaše čitalačke javnosti, ali i zaštite mog integriteta objavite ovo reagiranje.

U rečenom članku autorica čini nekoliko kardinalnih pogrešaka, na koje valja ukazati.

Prvo, nije se pravilno informirala, pa mogu samo zaključiti da joj nije do istine, jer da se pravilno informirala, doznala bi da za vrijeme mog službovanja u diplomatskoj službi, moj sudački staž nije mirovao, mene sudačko mjesto nije čekalo, te sam se 1996. ponovo javio na natječaj za suca i predsjednika suda, te kada sam izabran stupio sam na dužnost i od tada sam neprestano sudac do danas.

Drugo, gospođa Lukić zaboravlja (vjerojatno namjerno) da stav koji se samo meni pripisuje, i od kojeg ne bježim, jest i stav Opće sjednice Vrhovnog suda RH i svih tijela UHS-a.

Treće, gospođa Lukić se nije udostojala kontaktirati me, eventualno tražiti moj komentar ili objašnjenje, pa se mora postaviti pitanje njenih motiva, osim problematiziranja ove vrlo osjetljive teme, ali to je već pitanje za novinarsku struku.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 23:58