IZBORI 2015.

RAZMIŠLJANJA SDP-ovaca O MOGUĆIM PARTNERIMA 'U Domoljubnoj koaliciji Most bi riskirao da ga HDZ proguta'

 Tomislav Krišto / CROPIX

Sve oči u SDP-u okrenute su prema Mostu i nad svim glavama je upitnik kako će se postaviti zastupnici izabrani s njihovih listi.

- Za one koji žele ostati u politici i nešto napraviti bitno je da ostanu vjerodostojni u zastupanju svojih programa, te da ostanu prepoznatljivi. A za to im je daleko bolje dati podršku, pa čak i koalirati sa SDP-om nego s HDZ-om - jedan je od komentara vodećih SDP-ovaca, uz koji ide objašnjenje da je, osim troje od 19 zastupnika koji su lijevi po svom političkom svjetonazoru, ostatak bliži centru i desnom centru.

- S obzirom na taj svoj politički profil ulaskom u savez s HDZ-om riskiraju da ih HDZ zasjeni i praktično proguta - jedno je razmišljanje.

Prema nekim drugim razmišljanjima u SDP-u, Mostu će se dogoditi raspad, i to tako da će oni članovi koji obnašaju dužnosti u lokalnim tijelima vlasti prihvatiti zajednički poziv SDP-a i IDS-a te podržati koaliciju Hrvatska raste na programu decentralizacije, a drugi će postupiti prema osobnim interesima.

Većina SDP-ovaca vjeruje da je Most zatečen tako velikim brojem mandata koje je dobio na izborima i da nije bio spreman na ovakav uspjeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:54