MIHAEL ZMAJLOVIĆ

‘Razgovori o premještanju Centra za gospodarenje otpadom su politička trgovina Kožića i HDZ-a‘

‘Sada je potvrđeno da je župan Kožić taj koji je lagao‘, poručuje Zmajlović
Mihael Zmajlović
 Damir Krajac/Cropix

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović izjavio je sinoć u HTV-ovoj emisiji Otvoreno kako namjerava obnoviti razgovore sa Zagrebačkom županijom o premještanju centra za gospodarenje otpadom na područje te županije.

- Već se razgovaralo sa Zagrebačkom županijom, ne znam zašto su ti razgovori prekinuti, planiram ih obnoviti, poručio je Filipović.

Izjava HDZ-ovog kandidata izazvala je reakciju Mihaela Zmajlovića, SDP-ovog kandidata za mjesto župana Zagrebačke županije.

- Ovo je politička trgovina župana Stjepana Kožića i HDZ-a na štetu stanovnika Zagrebačke županije. Neki dan sam postavio pitanje tko govori istinu: župan Kožić kao kandidat HDZ-a u Zagrebačkoj županiji ili HDZ u Gradu Zagrebu? Sada je potvrđeno da je župan Kožić taj koji je lagao, jer je potvrđeno da se u Zagrebačkoj županiji razgovaralo o preseljenju Centra za gospodarenje otpada na područje županije, izjavio je Mihael Zmajlović i pozvao župana Kožića da odgovori na pitanje u kojem će se gradu ili općini na području županije zbrinjavati otpad Grada Zagreba.

Zmajlović je naglasio da se kao kandidat za župana Zagrebačke županije oštro protivi tome da se otpad iz Zagreba gura u Zagrebačku županiju.

Dodatno, ovakvim pristupom ruši se, tvrdi Zmajlović, Sporazum iz 2018. godine, potpisan između Grada Zagreba i Zagrebačke županije o zajedničkoj gradnji Centra za gospodarenje otpadom u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:34