ISKAZAO ZADOVOLJSTVO

Ravnatelj Marijo Bekić: U dubrovačkoj Općoj bolnici liste čekanja su kratke

‘Koronavirus je posredno pozitivno djelovao. Danas financijski stabilno poslujemo i bez problema isplaćujemo plaće‘
Marijo Bekić
 Božo Radić/Cropix

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić izjavio je u utorak kako su liste čekanja u toj zdravstvenoj ustanovi niske po hrvatskim standardima, budući da se prosječan pregled čeka do najviše mjesec dana.

Bekić je prilikom obilaska novouređenih Oftalmološke operacijske sale i Poliklinike za dermatovenerologiju istaknuo kako je od lipnja 2020. godine bolnica nadoknađivala rad na dijagnostičkim pregledima i terapijskim zahvatima, koji je bio propušten u vremenu zatvaranja.

"Možemo biti izrazito zadovoljni. Koronavirus je posredno pozitivno djelovao. Danas financijski stabilno poslujemo i bez problema isplaćujemo plaće. Od početka godine fakturirali smo 90 milijuna kuna, po čemu smo ispred svih hrvatskih općih bolnica i dva klinička bolnička centra", istaknuo je Bekić i napomenuo kako je u bolnici u posljednja dva tjedna poboljšano epidemiološko stanje.

"Trenutno je u bolnici trinaest pacijenata pozitivnih na koronavirus", rekao je Bekić.

Radovi na uređenju Oftalmološke operacijske sale i Poliklinike za dermatovenereologiju, vrijedni 3,15 milijuna kuna, izvedeni su u sklopu 50,8 milijuna kuna vrijednog projekta "Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću".

"U tijeku je javna nabava instrumenata i opreme za oftalmološku salu u vrijednosti 2,25 milijuna kuna. Za oba odjela smo osigurali i specijalizante. Kroz europski projekt dnevnih bolnica, koji je u završnoj fazi, nastojimo našim pacijentima i djelatnicima stvoriti uvjete najsuvremenijeg liječenja i boravka", rekao je Bekić.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić podsjetio je kako je Dubrovačko-neretvanska županija sredstvima EU uredila Objedinjeni hitni bolnički prijem i Odjel za palijativnu skrb, davala poticaj pri zapošljavanju gostujućih liječnika te nabavila radiološke uređaje i pomagala dodatno u koronakrizi.

"Osigurali smo zajedničkim naporom da nijedan građanin ne ostane bez zdravstvene skrbi i da zdravstvene ne ostanu bez lijekova", poručio je Dobroslavić i najavio projekt energetske obnove dubrovačke bolnice.

Čestitao je i zahvalio djelatnicima bolnice na svemu učinjenom u vremenu pandemije.

"Tu bitku oni dobivaju. Epidemiološke brojke su svakim danom sve bolje i već imamo uvjete, ne samo za kvalitetnu zaštitu građana, već i za pripremu turističke sezone", zaključio je Dobroslavić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 12:05