PROTIV NOVOG IZGLEDA

'RASTAČE SE SVE ŠTO JE NACIONALNO, STAVLJAJU NEKE KOCKICE!' Karamarka nove pločice podsjećaju na stari SDP-ov grb

'Oni to sad mijenjaju unatoč želji cijelog naroda da se to ne radi. Stavljaju neke kockice...'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Gospiću, uoči svečanog obilježavanja 25. obljetnice osnutka HDZ-a Grada Gospića i bivše Općine Gospić, odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara.

Između ostalog komentirao je najave da bi se ovogodišnja proslava vojno-redarstvene akcije Oluja mogla obilježavati dva puta, u Zagrebu i u Kninu.

- Nisam čuo da je to dogovor, ali mislim da ne treba ulaziti u takve eksperimente, rekao je te pozvao sve političke strukture, uključujući predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, na jedinstvo.

- Promjena scenarija unosi nejedinstvo, zabunu. Budimo taj dan zajedno u Kninu, zaboravimo na političke podjele.

Šef HDZ-a komentirao je i izgled novih registarskih pločica.

- Podržat ćemo inicijativu građana da nacionalni simboli ostanu na registarskim pločicama. Ovo što se događa je logični slijed događaja koji je nametnula ova vlada, rastače se sve što je nacionalno. Toliko smo se veselili našoj državi i bili smo sretni kada smo dobili taj grb. Oni to sad mijenjaju unatoč želji cijelog naroda da se to ne radi. Stavljaju neke kockice, dobro da još nisu stavili onu zadnju zelenu kockicu koja označava simbol SDP-a. Mi ćemo biti protiv toga, odlučan je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:15