POKROVITELJ JUTARNJI

Raspisan natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika u organizaciji Europske pučke stranke

Prijave su od 25. travnja do 25. svibnja. Mogu se prijaviti poljoprivrednici u dobi do 40 godina

Lanjski dobitnik prve nagrade za mladog poljoprivrednika Ilija Jurić

 Neja Markičević/CROPIX

Hrvatska i ove 2023. godine bira svog najboljeg mladog poljoprivrednika u organizaciji Europske pučke stranke (EPP) koja je u Europskom parlamentu imenovala eurozastupnicu Sunčanu Glavak (HDZ) ambasadoricom tog projekta za Hrvatsku.

Jutarnji list je kao i proteklih sedam godina medijski pokrovitelj izbora na koji se na upravo raspisanom natječaju od 25. travnja do 25. svibnja mogu javiti mladi poljoprivrednici u dobi do 40 godina koji su procijenili da sa svojim projektima mogu biti konkurentni najboljima u EU.

Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika i identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu i kako bi opstao ruralni prostor. Prijavnice za natječaj mladi poljoprivrednici mogu preuzeti na adresi www.jutarnji.hr.

Nakon provedenog natječaja stručni ocjenjivački sud odabrat će 20 najboljih prijava. Novinari Jutarnjeg lista napravit će priče o njihovim poslovnim i životnim planovima i objaviti ih u tisku i na portalu jutarnji.hr, a čitatelji će potom moći sudjelovati u glasovanju za najboljeg mladog poljoprivrednika koji će biti izabran polovinom srpnja.

Glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić ističe da su projekti o kojima će se objavljivati reportaže iz godine u godinu sve bolji, inovativniji i kreativniji.

- Naši čitatelji godinama sa zanimanjem prate priče o mladim uspješnim ljudima koji su se unatoč krizama odlučili baviti poljoprivredom, sve im je važnije vidjeti kako nastaje domaća hrana u koju mogu imati povjerenje i prepoznati okuse svog zavičaja - rekao je Goran Ogurlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:30