DUBOKA PODIJELJENOSTI

RASKOL HDZ-A U SISKU Propala izborna konvencija, pojavilo se manje od pedeset posto članova

Nakon loših izbornih rezultata, raspuštena su vodstva svih gradskih, općinskih i županijske organizacije HDZ-a
 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Nije uspjela izborna skupština Gradske organizacije HDZ-a Siska. Zbog bojkota nezadovoljnih članova izbornom procedurom, na izvanrednu izbornu skupštinu došlo je 75 od 167 izaslanika, što je potvrdilo veliku podijeljenost na dvije žestoko suprostavljene struje u HDZ-u Siska. Povjerenik HDZ-a Siska, Ante Živković nije se zbog bolesti pojavio na izbornoj skupštini, a županijski povjerenik Ivo Žinić rekao je kako će već u utorak županijsko povjerenstvo HDZ-a odlučiti kada će biti održana nova izborna skupština sisčakog HDZ-a.

Kako doznajemo, više od stotinu izaslanika bojkotiralo je izbornu konvenciju nezadovoljni odlukom gradskog povjerenstva da se pokretanjem stegovnih mjera protiv petorice članova, među kojima je i bivši predsjednik Željko Krapljan, oni eliminiraju iz izborne utrke.

Naime, nakon loših izbornih rezultata, raspuštena su vodstva svih gradskih, općinskih i županijske organizacije HDZ-a zbog loših rezultata na lokalnim izborima, te imenovani povjerernici. Gradsko povjerenstvo pokrenulo je stegovne mjere protiv bivšeg predsjednika Željka Krapljana, zbog štete koje je napravio HDZ-u, a neslužbeno zbog toga što nije prihvatio sugestiju da se ne može kandidirati za predsjednika.

Časni sud nije prijavljene izbacio iz stranke, Krapljna je dobio ukor, ali ga je prijava onemogućila da bude kandidat za predsjednika, što je rezultiralo nedolaskom većine izaslanika na izbornu skupštinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 09:32