ISTRAGA

Rada Borić (KZL) kaže da je USKOK istraživao Vinka Kojundžića još 2009.

Iz dokumentacije vidjelo se, kaže, da se Kojundžić predstavljao kao savjetnik HZZO-a za informatizaciju iako to službeno nije bio
Vinko Kojundžić
 Vesna Veselić

Saborska zastupnica Kluba zeleno-lijevog bloka Rada Borić ustvrdila je u četvrtak u Saboru da je vlasnika tvrtke Cuspis d.o., koja je izradila platformu Cijepise, USKOK istraživao još 2009. godine.

„Zbog Vinka Kojundžića i bivšeg direktora HZZO-a Većeslava Bergmana Uskok je još 2009. upao u HZZO i pretražio sve ugovore potpisne s IT tvrtkama povezanim s Kojundžićem”, rekla je Borić u saborskom slobodnom iznošenju stajališta.

Iz dokumentacije vidjelo se, kaže, da se Kojundžić predstavljao kao savjetnik HZZO-a za informatizaciju iako to službeno nije bio.

„U bilo kojoj drugoj zemlji objava takve dokumentacije značila bi kraj za političkog dužnosnika, ozbiljniju Uskokovu istragu i kraj suradnje takve firme s javnim sektorom, no u Hrvatskoj se stvari brzo zaboravljaju i na to HDZ računa”, ustvrdila je Borić.

„Beroš je posljednji HDZ-ovac koji je došao na uhodani odnos HDZ-ove administracije s Vinkom Kojundžićem”, dodala je Borić.

Nino Raspudić (Klub Mosta) rekao je da ministar Beroš 'mora biti smijenjen zbog šest grijeha', zato što nije financijski racionalizirao sustav, što je temeljio financijsku stabilizaciju sustav isključivao na novim nametima, te zbog produljenja nabave zaštitne opreme za borbu protiv epidemije izvan sustava javne nabave.

"Razlog je i totalna neorganiziranost sustava za cijepljenje, nesankcioniranje prekorednog cijepljenja političkih moćnika, te dugovi veledrogerijama", naveo je Raspudić.

Silvano Hrelja (HSU) podsjetio je, pak, da Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) danas slavi 25 godina, stranka kojoj je cilj ispravljanje nepravdi prema umirovljenicima.

„Što će biti u budućnosti s HSU-om, odgovornost je novog rukovodstva, no s moje strane HSU će uvijek imati dobre želje bez obzira hoću li u budućnosti biti u HSU”, kazao je Hrelja i čestitao rođendan članovima stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:36