PAPRENA CIJENA

RAČUN ŠOKIRAO VOLONTERE Za liječenje kujice iz Gunje fakultet traži 28.416 kuna

Da nije kujice Medene koju je Siniša Milinković iz Zagreba spasio od okrutne smrti u poplavljenoj Gunji, javnost možda ne bi doznala za Udrugu Sedma od Devet koja je iz tog devastiranog mjesta spasila, udomila ili o svom trošku izliječila 30-ak pasa i mačaka.

Dvogodišnja zlatna retriverica Medena je, kad ju je Milinković našao, bila zaključana u staji, do grla u vodi. Zaradila je sepsu, gnojne upale na 70 posto tijela i bila je u stanju cirkulatornog kolapsa. Hitno ju je prebacio na Veterinarski fakultet u Zagrebu, gdje je operirana dvaput i spašena.

A onda je Milinkoviću stigao papreni račun: za liječenje Medene mora platiti ukupno 28.416 kuna. U priču se uključila Udruga Sedma od Devet koja se bavi napuštenim životinjama i s njime pokrenula akciju skupljanja novca za Medenu.

- Od utorka smo prikupili oko 2500 kuna. Veterinarski fakultet pismeno smo molili da nam, kad već ne mogu oprostiti račun za psa iz mjesta pogođenog katastrofom, barem prepolove račun, jer ćemo 14.000 kuna lakše prikupiti. Međutim, već sedam dana, otkad su našu molbu zaprimili, to pismo luta fakultetom, a dekan ga nije zaprimio - kaže Petra Puvača iz udruge.

Dodaje da su među 30 životinja koje su spasili u Gunji imali i kujicu Vitu sa slomljenom zdjelicom i ozlijeđenim bubrezima koju su, primjera radi, odveli na liječenje u privatnu ambulantu Vet Point, gdje su im operaciju, silu rengenskih snimki i lijekove naplatili samo tisuću kuna, jer su željeli dati obol akciji pomaganja poplavljenoj Slavoniji. Ostali privatnici također su pomogli.

Za one koji žele pomoći da se pokrije trošak liječenja Medene broj računa je: IBAN HR0623400091110595995, SWIFT PBZGHR2X.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 18:33