OTVOREN NATJEČAJ

Qatar Airways otvara ured u Zagrebu, već su počele rezervacije za let

Najbolji svjetski zračni prijevoznik Qatar Airways napokon dolazi u Zagreb!

Prvi let za Dohu zakazan je 9. svibnja u 15.10, cijeli put, s međuslijetanjem u Budimpešti, trajat će otprilike sedam sati, a dolaskom katarske kompanije, koja je jedna od najbržerastućih zrakoplovnih kompanija u svijetu, Zagreb dobiva i prvi izvaneuropski let.

Za dugoočekivani let prema Bliskom istoku rezervacija karata mogla se obaviti već jučer - cijena povratne karte iznosi 664 eura dok za put u jednom smjeru treba izdvojiti 332 eura. Iako se na stranicama Qatar Airwaysa jučer mogao vidjeti datum polaska leta iz Dohe prema Zagrebu kao i cijene karata, u Zračnoj luci Zagreb još uvijek nisu dobili službenu potvrdu katarske kompanije.

Čekaju pisanu potvrdu

- Ozbiljno se razgovaralo o detaljima i poslovnim planovima, o vremenu polijetanja i slijetanja, no u ovom trenutku još uvijek nemamo pisanu potvrdu kada će se obaviti uobičajeni tehnički i operativni pregled zračne luke. Tek kad se to obavi, letovi mogu početi - kaže Jadran Kopar, glasnogovornik Zračne luke Zagreb. Pregled piste ne bi trebao biti problem, budući da će iz Dohe za Zagreb letjeti Airbusevi 320 koje koristi i Croatia Airlines.

Osim letova, jedna od najkonkurentnijih svjetskih aviokompanija u Zagrebu će uskoro otvoriti i svoj ured. Trenutno je raspisan natječaj za zapošljavanje odgovarajućeg stručnog osoblja koji traje do 22. siječnja, a traži se ukupno 18 ljudi.

Plan za izravnu vezu

Dolaskom Qatar Airwaysa u Zagreb, Hrvatska je ušla u 55 odabranih zemalja u kojem ova katarska nacionalna kompanija ima odredišta. Uz hrvatsku metropolu, ove će godine imati i prve letove prema još 10 gradova širom svijeta, pa će se tako iz Dohe moći letjeti i za Tbilisi, Baku, Zanzibar, Mombasu, Helsinki i Perth. Uz 10 novih linija, iz Dohe će se tako moći poletjeti u čak 119 svjetskih odredišta. Letovi će za Dohu preko Budimpešte biti sve dok popunjenost zrakoplova bude manja od 50 posto. Čim se ta brojka poveća, iz Zagreba će se za Dohu letjeti direktno.

U floti 102 aviona

- Qatar Airways osnovan je 1993., a prvo su bili u vlasništvu članova kraljevske katarske obitelji.

- Novo vodstvo dobili su 1997. pa tako danas katarska vlada ima 50 posto udjela u kompaniji, a ostatak je u vlasništvu privatnih investitora.

- Raspolaže s flotom od 102 aviona, a u studenome prošle godine objavili su narudžbu od još 55 Airbuseva i dva teretna Boeinga.

- Zapošljava 20 tisuća ljudi od čega ih 14 tisuća radi izravno za kompaniju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 19:05