KUĆNI ARSENAL

Puške, revolveri, streljivo... Policija upala u kuću 67-godišnjaka, zabezeknula ih je količina oružja koju su pronašli

Po dovršetku istraživanja policija je umirovljenika kazneno prijavila za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja

oduzeto oružje

 Pu Primorsko-goranska/

Bez dvije vojne puške marke CZ m 24/47 i manlicher carcano cal 6,5x52mm, kao i dvije puške od kojih je jedna s užlijebljenim cijevima, a jedna zračna marke Diana, ostao je jučer nakon pretresa kuće na području Vinodolske općine 67-godišnji Novljanin. Osim pušaka, policija mu je oduzela i neregistrirani revolver nepoznate marke cal 38 spl, jedan spremnik za pištolj marke "HS 2000" cal 9x19 mm te 486 komada vojnog i drugog streljiva raznih kalibara.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja djelatnici PU primorsko-goranske su ga prijavili za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, a pronađeno streljivo i oružje mu je oduzeto te pohranjeno do zbrinjavanja prema pravilima struke.

Policija ovom prilikom podsjeća građane da u sklopu akcije ‘Manje oružja-manje tragedija‘ i dalje mogu dragovoljno predati neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva bez ikakvih sankcija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:41