PREDSJEDNIK SNV-a

Pupovac: ‘Plenković je zaslužio da novčić iz božićne česnice pripadne njemu‘

‘On je među najzaslužnijima u generaciji koja je doprinijela tome da Hrvatska dosegne ovako duboku i potpunu integraciju u EU‘

Andrej Plenković i Milorad Pupovac

 Goran Mehkek/Cropix

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac dao je izjavu za novinare nakon božićnog domjenka u organizaciji vijeća, piše N1.

Kad je riječ o dosadašnjim susretima hrvatskih i srpskih političara, Pupovac kaže: “Naučili smo nešto iz dosadašnjih susreta. Iz toga znamo da moramo biti trezveni i da moramo graditi uzajamno povjerenje oko pitanja koja nisu laka, koja se ne daju lako riješiti. Moramo biti otvoreni jedni s drugima i razgovarati pošteno. Tako ćemo nešto napraviti.”

Spomenuo je i obnovu Banovine. “To je pitanje o kojem odlučuje predsjednik Vlade. Potrebno je da se obnova ubrza, da se najveći dio zamjenskih kuća završi tijekom ove godine, i naravno, da se postignu značajni rezultati u konstrukcijskoj obnovi.” Na pitanje kako će se to opravdati javnosti kaže: “To će se napraviti tako da se stvari koje se moraju promijeniti promijene.”

Komentirao je i to što je premijer Andrej Plenković pronašao novčić u tradicionalnoj božićnoj česnici. “Pa zaslužio je jer je on sasvim sigurno među najzaslužnijima u generaciji koja je doprinijela tome da Hrvatska dosegne ovako duboku i potpunu integraciju u Europsku uniju. Nekako je prirodno s obzirom na politiku koju vodi da taj novčić od 50 centi s likom velikoga Nikole Tesle pripadne njemu.”

Naposljetku, Pupovac kaže da nije bio na sastanku na kojem je ministar Ivan Paladina navodno ponudio ostavku, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 10:53