'KOMUNALNI RED'

Punjenje blagajne na lak način: Kaznu za vezanje bicikla za drvo naplaćuju od 700 do 1500 kn

 Facebook

Građanska inicijativa na svojem Facebook profilu objavila je upozorenje Gradskog ureda izdano nepoznatom vlasniku bicikla, koji je svoj bicikl privezao za drvo.

- Upozoravamo vas kao vlasnika bicikla da ste vežući isti za drvo na Trgu Petra Preradovića, u Zagrebu, počinili prekršaj iz članka 92. stavak 1. točka 8. Odluke o komunalnom redu (Službeni glasnik grada zagreba), za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 700,00 do 1.500,00 kuna, za fizičku osobu koja počini prekršaj. Molimo da bicikl vežete na za to određeno mjesto jer će u protivnom bicikl biti premješten putem treće osobe, o Vašem trošku, te će se pokrenuti prekršajni postupak.

Komunalno poglavarstvo

Zagrebački biciklisti već mjesecima prosvjeduju zbog premalog broja biciklističkih staza zbog kojeg se često voze prometnim ulicama, a za vratom im je često i policija koja bicikliste kažnjava i obeshrabruje, umjesto da ih štiti i potiče biciklizam. Biciklisti se također bune i zbog premalo parkirnih mjesta, stoga ne čude brojni bicikli zavezani na za to nepredviđenim mjestima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 19:23